OpenAI'dan iki yenilik: Geliştiriciler için ChatGPT API ve konuşmayı yazıya dönüştüren Whisper API

OpenAI, üçüncü taraf geliştiricilerin ChatGPT'yi uygulamalarına ve hizmetlerine bir API aracılığıyla entegre etmesine izin verdiğini duyurdu. Şirket, konuşmayı yazıya dönüştürme modeli Whisper'ın da API'ını yayınladı.
OpenAI'dan iki yenilik: Geliştiriciler için ChatGPT API ve konuşmayı yazıya dönüştüren Whisper API

Son zamanların en popüler teknoloji şirketlerinden OpenAI, üçüncü taraf geliştiricilerin ChatGPT'yi uygulamalarına ve hizmetlerine bir API aracılığıyla entegre etmesine izin verdiğini duyurdu. Yeni ChatGPT API, popüler sohbet robotuyla aynı yapay zeka modelini ("gpt-3.5-turbo") kullanacak ve geliştiricilerin, ChatGPT'nin değiştirilmemiş veya farklı sürümlerini uygulamalarına entegre etmelerine olanak tanıyacak.

ChatGPT API'ın, 1000 belirteç (yaklaşık 750 kelime) başına 0,002 dolar olarak fiyatlandırılacağı belirtiliyor. Buna ek olarak, standart API'ın izin verdiğinden daha fazla belirteç kullanmayı bekleyen ve daha fazla para ödeme konusunda sıkıntı yaşamayan geliştiriciler, aslında daha ziyade şirketler için özel bir kapasite seçeneği de sunuluyor.

Snap, Quizlet, Instacart ve Shopify gibi şirketlerin şu anda bu teknolojiyi kullandığını da belirtelim. Hatta geçtiğimiz günlerde Snapchat'in yapay zeka destekli chatbot'u My AI'dan sizlere bahsetmiştik. Şirket, bu chatbot'ta OpenAI’ın GPT teknolojisini kullanıyor. 

Konuşmayı yazıya dönüştüren Whisper API

OpenAI'ın tek yeniliği ChatGPT API'ı değil. Şirket, geçtiğimiz eylül ayında yayına aldığı konuşmayı yazıya dönüştürme modeli Whisper'ın da API'ını yayınladı. OpenAI başkanı ve kurucu ortağı Greg Brockman, Whisper API'ın açık kaynak alınabilecek büyük modelin aynısı olduğunu; ancak en uç noktaya kadar optimize ettiklerini söyledi. Brockman,  Whisper API'ın çok daha hızlı ve son derece kullanışlı olduğunu söyledi.

Şirket, Whisper API'ın sesi kopyalamak veya çevirmek için dakikada 0,006 dolar maliyetle kullanılabileceğini söylüyor.

OpenAI'ın geliştirici şartlarındaki değişiklikler

OpenAI, gizlilik ve güvenlik endişeleriyle ilgili müşteri geri bildirimlerine dayalı olarak geliştirici şartlarındaki değişiklikleri de açıkladı. Bir geliştirici katılmadığı sürece şirket, yapay zeka modellerini eğitmek için hizmet iyileştirmeleri için API aracılığıyla gönderilen verileri artık kullanmayacak. Şirket, buna ek olarak, kullanıcı ihtiyaçlarına bağlı olarak daha katı saklama seçenekleri sunarken 30 günlük bir veri saklama politikası ekledi. Son olarak, veri sahipliğini çevreleyen şartları basitleştirdi; kullanıcıların modellerin girdi ve çıktılarının sahibi olduğunu netleştirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.