OpenAI, ChatGPT ve GPT-4'te hata bulanları 20 bin dolara kadar ödüllendirebilir

OpenAI, hayata geçirdiği "Bug Bounty Program" ile ChatGPT ve GPT-4 gibi yapay zeka araçlarında hata bulanları 20 bin dolara kadar ödüllendirebileceğini açıkladı.
OpenAI, ChatGPT ve GPT-4'te hata bulanları 20 bin dolara kadar ödüllendirebilir

OpenAI, hayata geçirdiği "Bug Bounty Program" ile ChatGPT ve GPT-4 gibi yapay zeka araçlarında hata bulanları 20 bin dolara kadar ödüllendirebileceğini açıkladı. Tabii bu, her hata bulanın 20 bin dolar alacağı anlamına gelmiyor, şirket tarafından yapılan açıklamaya göre küçük hatalar için 200 dolar gibi ödeme yapılacakken büyük keşifler için 20 bin dolar ödenebileceği belirtiliyor. 

OpenAI, Bug Bounty Program'ı, teknolojiyi ve şirketi güvende tutmaya katkıda bulunan güvenlik araştırmacılarının değerli içgörülerini takdir etmenin ve ödüllendirmenin bir yolu olarak lanse ediyor. Şirket, kişileri sistemlerde keşfedilen güvenlik açıklarını, hataları veya güvenlik kusurlarını bildirmeye davet ediyor ve bunun şirketin teknolojisini herkes için daha güvenli hale getirmede önemli olacağını söylüyor. 

OpenAI'da hata bulanların yapması gereken tek şey, buradan hatayı şirkete iletmek. Eğer hata onaylanırsa -ki onay ve ret işlemleri yaklaşık 2 saatlik bir sürede gerçekleşiyor- şirket duruma göre kişiyi ödüllendiriyor. Bu zamana kadar yedi hatanın ödüllendirildiği belirtiliyor. Bugcrowd sayfası ayrıca, "Modelin size kötü şeyler söylemesini sağlamak" ve "Modelin sizin için kötü amaçlı kod yazmasını sağlamak" gibi ödüllendirilmeyecek bir dizi sorunu da özetliyor. Yani ChatGPT'nin size kötü şeyler söylemesi veya bunun için eğitilmesi ödüllendirilmiyor. Bunun yerine daha sistemsel hatalar sorun olarak kabul ediliyor. 

Şirket, bu şekilde daha güvenli bir yapay zeka sistemi oluşturmayı hedefliyor. Bunun için de uygulamayı kullanan herkesle iş birliği halinde olmayı tercih ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.