Google, WebGPU ile birlikte Chrome'un grafik performansını güçlendirecek

Chrome ile birlikte internet tarayıcısı pazarının açık ara lideri konumunda yer alan Google, sunduğu yeni teknolojiler ile birlikte Chrome internet tarayıcısını güçlendirmeye devam ediyor.
Google, WebGPU ile birlikte Chrome'un grafik performansını güçlendirecek

Google Chrome'un bellek ve enerji tasarrufu modlarının herkesin kullanımına açıldığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Chrome ile birlikte internet tarayıcısı pazarının açık ara lideri konumunda yer alan Google, sunduğu yeni teknolojiler ile birlikte Chrome internet tarayıcısını güçlendirmeye devam ediyor.

Google, uzun zamandır Chrome internet tarayıcısının bilgisayarların grafik işlemcilerini daha fazla kullanabilmeleri için yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Google tarafından geliştirilen WebGPU isimli teknoloji ilk olarak 2021 yılının Ağustos ayında karşımıza çıkmıştı. Google tarafından paylaşılan bilgilere göre ise WebGPU, 2017 yılından beri geliştiriliyor.

Google tarafından aktarılan bilgilere göre WebGPU, önümüzdeki haftalarda Chrome 113 ile birlikte kullanıcılara sunulacak. WebGPU, Direct3D 12 destekleyen Windows bilgisayarlar, Vulkan'ı destekleyen ChromeOS bilgisayarlar ve macOS cihazlar için kullanıma sunulacak. 

WebGPU, Chrome internet tarayıcısının grafik işlemcisi konusundaki makine öğrenimi kullanımının 3 kat daha başarılı olmasını sağlayacak. WebGPU ile geliştiriciler, çok daha az kod ile birlikte daha iyi bir grafik düzeyine de ulaşabilecek. Kısacası WebGPU teknolojisinin Chrome internet tarayıcısının grafik performansını büyük oranda artırması bekleniyor.

Temelinde bir API olan WebGPU, web uygulamaları ve oyunların bilgisayarınızın grafik işlemcisini daha iyi kullanmasını sağlıyor. WebGPU teknolojisi ile birlikte geliştiricilerin, Chrome internet tarayıcısı üzerinde çalışabilecek daha başarılı ve grafik düzeyi daha yüksek oyunlar geliştirilebilmeleri hedefleniyor. WebGPU teknolojisinin varsayılan olarak sunulacağı Chrome 113 güncellemesinin önümüzdeki 3 hafta içinde kullanıma sunulması planlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.