Hopi, 100 milyon dolar değerleme ile Param'dan yatırım aldı

Param, 100 milyon dolar değerleme ile HOPİ'ye yatırım yaptı. Yatırım kapsamında azınlık hisse satışı gerçekleşti. 
Hopi, 100 milyon dolar değerleme ile Param'dan yatırım aldı

Boyner Grup çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Hopi, finansal teknolojiler alanındaki iddiasını Param ortaklığı ve yatırım ile güçlendirdi. Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner’in katılımı, Param CEO’su Emin Can Yılmaz ve Hopi CEO’su Yalın Özcan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında, ortaklık ve iş birliğinin detayları paylaşıldı.

Paylaşılan bilgilere göre; Param, 100 milyon dolar değerleme ile Hopi'ye yatırım yaptı. Yatırım kapsamında azınlık bir hisse satışı gerçekleşti. Paylaşılan bilgilere göre, Param ve Hopi ortaklığı kapsamında kredi kartsız taksit olarak adlandırılan BNPL hizmetleri sunulacak. Uygulama üzerinden sunulacak ‘Kredi Kartsız Taksit’ ürünü yapay zeka algoritmaları sayesinde her kullanıcıya kişisel limit atayacak.

Ayrıca önümüzdeki dönemde Hopi'den parçalı hisse, altın ve gümüş alımı gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu gelişme ile kullanıcılar, Nasdaq ve BİST'ten parçalı olarak hisse alabilecek. İlerleyen dönemde hayata geçecek yatırım araçları için SPK onaylı bir kurum ile yeni bir ortaklık söz konusu olacak.

Hopi uygulaması içinde kullanıcılar önce bir cüzdan sahibi olacak ve bir kart oluşturulacak, ardından yatırım araçlarını kullanarak yatırım yapabilecek. Sunulacak yatırım araçları özelliği, tüm Hopi kullanıcılarına açık olacak. Özelliğin, 3. çeyrekten önce hayata geçmesi bekleniyor. 

Ayrıca 15 milyon kullancısı bulunan Hopi'nin, yıl sonunda 18.5 milyon kullanıcıya ulaşması planlanıyor. Hopi tüm uygulamayı yaz başında değiştirerek ön yüzde tasarım değişikliği yapacak. Uygulamanın arka tarafında ise cüzdan, ön ödemeli kart yapısı sisteme entegre olacak.

 Cem Boyner, Hopi ve Param arasındaki stratejik ortaklığın gerek kapsamı gerekse ortaya çıkaracağı sinerjiyle yeni bir döneme ışık tuttuğunu ifade etti: 

Bu iş birliği sayesinde, yapay zeka ile kişiye özel olarak atanan limitler çerçevesinde, kredi kartsız taksitli alışveriş yaklaşımını Türkiyede yaygınlaştırırken, bunu da Hopinin 15 milyon kullanıcısından başlayarak gerçekleştireceğiz. Bu yeni ürünümüzü, 2 ay içerisinde Hopi üyesi perakendecilerde, müşterilerimizin hizmetine sunacağız.” 

Günümüzde finansal servislere her kesimden insanın ihtiyacı olduğunu belirten Emin Can Yılmaz ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Param, Kredim ile son dönemde dünyada trend olan ’Şimdi Al Sonra Öde’ modelini Türkiye'ye taşıyan ilk marka oldu. Kredim; kullanıcılara esnek, kolay ve hızlı alışveriş kredisi imkânı yaratıyor. Kullanıcılar, özel kredi skoru ölçümü özelliğiyle alışveriş yapmak istedikleri sektörlerde kredi limitlerini öğrenerek işlem yapabiliyor, geri ödemeyi de kendilerine sunulan farklı yöntemlerden biriyle gerçekleştirebiliyor. Kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda oluşturduğumuz bu yenilikçi finansman modeli, beklediğimizin de ötesinde bir ilgi gördü. Hopi ile yaptığımız bu stratejik iş birliği sayesinde ‘Şimdi Al, Sonra Öde’ seçeneği ve yapay zeka temelli kredi skorlama algoritması ile her kesime ihtiyacı olan finansal çözümleri sunma gücüne ulaşacağız."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.