Üretimsel yapay zeka girişimi Hazy, Logo Ventures ve ACT'nin de katıldığı turda 9 milyon dolar yatırım aldı

Hazy tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 9 milyon dolar yatırım aldı. Hazy'nin 9 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Conviction liderliğinde gerçekleşti.
Üretimsel yapay zeka girişimi Hazy, Logo Ventures ve ACT'nin de katıldığı turda 9 milyon dolar yatırım aldı

Üretimsel yapay zeka teknolojilerinin 2023 yılına damgasını vurduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Üretimsel yapay zeka ve sentetik veri üretimi platformu olan Birleşik Krallık merkezli Hazy, yatırım aldığını duyurdu. Hazy tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 9 milyon dolar yatırım aldı.

Hazy'nin 9 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Conviction liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Conviction'ın haricinde ise UCL Technology Fund, M12 (Microsoft), Wells Fargo, Nationwide Building Society, Terra VC, Evenlode, Sarus Ventures, Neva SGR ve ülkemizdeki yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan ACT Venture Partners ve Logo Ventures da katıldı.

Hatırlatmak gerekirse Logo Ventures, en son dijital pazarlama yazılımı sunan WASK'ın 2,4 milyon dolarlık yatırım turuna da katılmıştı. Müşterilerine gerçek verilerin istatistiksel kalitesini koruyan ancak hiçbir gerçek bilgi içermeyen ve böylece gizlilik riskini ortadan kaldıran bir akıllı sentetik veri platformu sunan Hazy, yapay zeka ile birlikte sentetik verileri üretiyor.

Hazy tarafından üretilen sentetik veriler, AI/ML geliştirme ve yazılım testi gibi konularda kullanılabiliyor. 2017 yılında Harry Keen, James Arthur ve Luke Robinson tarafından Londra'da kurulan Hazy'nin bugüne kadar toplamda 14,8 milyon dolar yatırım topladığını da ekleyelim. 

Elde ettikleri finansmanın işletmelerin verileri aracılığıyla değer üretmeleri için önde gelen sentetik veri sağlayıcısı konumlarını sağlamlaştıracağını dile getiren Hazy kurucu ortağı ve CEO'su Harry Keen, herhangi bir gizlilik sınırlaması olmaksızın işletmeler adına gerçek sonuçlar üretmek üzere yapay zekanın sonsuz potansiyelini keşfetmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Hazy'nin kişisel verileri güvende tutmak için Generative AI (Üretimsel yapay zeka) ile sentetik veri üreten öncü şirketler arasında yer aldığını belirten Logo Ventures yönetici ortağı Merve Zabcı, ekibin bu heyecan verici yolculuklarında onlarla iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.