Yerli mobil oyun girişimi Paxie Games, 3 milyon dolar yatırım aldı

Paxie Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, yeni yatırım turunda 3 milyon dolar yatırım aldı. Paxie Games'in 3 milyon dolarlık yatırım turu, Ludus Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Yerli mobil oyun girişimi Paxie Games, 3 milyon dolar yatırım aldı

Direnç Çelik, Hüseyin Anıl Özmen, Refik Anıl Bulut ve Sare Başel tarafından 2021 yılında kurulan Paxie Games girişiminin ilk yatırım turunda 1 milyon dolar yatırım aldığını 2021 yılının Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Mobil oyunlara odaklanan Paxie Games, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Paxie Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, yeni yatırım turunda 3 milyon dolar yatırım aldı. Paxie Games'in 3 milyon dolarlık yatırım turu, Ludus Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Ludus Ventures haricinde ise Alfa Games & Partners ve melek yatırımcılar katıldı.

Casual kategorisinde hybrid gelir kaynağına sahip mobil oyunlarlar geliştiren Paxie Games, ilk etapta Merge Studio isimli oyun ile karşımıza çıkmıştı. Önemli bir başarı yakalayan Merge Studio, toplamda 7 milyondan fazla indirme almayı da başardı.

Paxie Games, Merge Studio oyununun başarısının ardından geçtiğimiz dönemlerde ikinci casual bulmaca oyunu olan Tile Star: Dream Makeover'ı da yayına aldı. 

1.5 sene gibi kısa sürede global ölçekte büyük başarılar elde eden bir casual puzzle oyunu geliştirdiklerini ve hem oyunu hem şirketi karlı bir noktaya taşıdıklarını belirten Paxie Games kurucu ortağı ve CEO'su Direnç Çelik, yolculuklarının başından beri onlarla beraber olan ve tüm odaklarının oyun üretiminde kalmasını sağlayan Ludus ile bu yatırım turunda da ilerlemenin mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Yatırımlarında geçtiğimiz yıllara göre daha seçici olsalar da en kritik faktörün hala ekip olduğunun altını çizen Ludus Ventures General Partner’ı İsmet Gökşen, Paxie'nin onları her anlamda etkileyen bir ekip olduğunu ve bu senenin ilk yatırımını bu ekibe yaptıkları için çok mutlu olduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.