Yapay zeka destekli depo robotları geliştiren Covariant, 75 milyon dolar yatırım aldı

Covariant, depolarda süreçleri otomatikleştirmek için çözümler üretiyor. Şirket, 15 ülkeye yapay zeka destekli depo robotu gönderiyor.
Yapay zeka destekli depo robotları geliştiren Covariant, 75 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli depo robotları geliştiren Covariant, 75 milyon dolar yatırım aldı. 2021'de duyurduğu C Serisi turunun bir uzantısı olduğu belirtilen yatırıma Radical Ventures ve Index Ventures liderlik etti. 75 milyon dolarlık yatırım turuna ismi açıklanmayan 5 kurumsal destekçi katıldı. Yeni yatırımın şirketin küresel alandaki varlığını genişletmek için kullanılacağı açıklandı.

Covariant, 2017 yılında Pieter Abbeel, Peter Chen, Rocky Duan ve Tianhao Zhang tarafından kuruldu. Kalabalık bir ekip tarafından hayata geçirilen şirket, depolarda süreçleri otomatikleştirmek için Covariant Brain ve AI Robotics çözümlerini üretti. Covariant, 15 ülkeye yapay zeka destekli depo robotu gönderiyor. E-ticaret ve tekstil sektörüyle çalışan şirketin geçen yıl 6 kat büyüme kaydettiği de paylaşılan bilgiler arasında.

2023'te robot teknolojileri piyasasının neredeyse 35 milyar dolar olacağı konuşuluyor. Robot teknolojisinin en çok kullanıldığı sektörler arasında elektrik-elektronik, tıp, otomotiv ve hizmet sektörü geliyor. Robotlar günümüzde daha çok insanların yapmak istemediği, tekrarlanan veya tehlikeli işlerde insanın yaşayamadığı ortamlarda kullanılıyor.

Geçen Temmuz ayında Çin merkezli robot teknolojileri girişimi Syrius Robotics, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Şirket, B serisi yatırım turu kapsamında 7,4 milyon dolar yatırım aldı. 7,4 milyon dolarlık yeni yatırım Harvest Capital'dan geldi. Jiang Chao, Junbin Liu, Kunlin Yu ve Xuan Luo tarafından Çin'de kurulan Syrius Robotics, depolarda otonom olarak hareket edebilen mobil robotlar geliştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.