Robot teknolojilerine odaklanan Syrius Robotics, 7,4 milyon dolar yatırım aldı

Syrius Robotics tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turu kapsamında 7,4 milyon dolar yatırım aldı.
Robot teknolojilerine odaklanan Syrius Robotics, 7,4 milyon dolar yatırım aldı

Her geçen gün daha da popülerleşen robotik teknolojilerine odaklanan girişimler, yatırımlar almaya devam ediyor. Çin merkezli robot teknolojileri girişimi Syrius Robotics, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Syrius Robotics tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turu kapsamında 7,4 milyon dolar yatırım aldı.

Hatırlatmak gerekirse Syrius Robotics, ilk olarak geçtiğimiz yılın Ağustos ayında B serisi yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 7,4 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Syrius Robotics'in B serisi yatırım tutu, 20 milyon dolar ile tamamlanmış oldu. 

2018 yılında kurulan ve 200 kişilik bir ekibe sahip olan Syrius Robotics'in bugüne kadar toplamda 40 milyon dolar yatırım aldığını da ekleyelim. Syrius Robotics'in yatırımcıları arasında ise ByteDance, Sequoia Capital China, ZhenFund ve FutureCap gibi önemli isimler yer alıyor.

Girişim tarafından aktarılan bilgilere göre 7,4 milyon dolarlık yeni yatırım Harvest Capital'dan geldi. Jiang Chao, Junbin Liu, Kunlin Yu ve Xuan Luo tarafından Çin'de kurulan Syrius Robotics, depolarda otonom olarak hareket edebilen mobil robotlar geliştiriyor.

Hem donanım hem de yazılım geliştiren Syrius Robotics'in robotları, manevra yapmanın yanı sıra eşyaları da kaldırabiliyor. 3. parti robotların kullanılabilmesi adına Android tabanlı bir işletim sistemi de geliştiren Syrius Robotics, robot satışları ve yazılım desteği üzerinden gelir elde ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.