Tamamen elektrikli 4 SUV modelinin detaylı karşılaştırması

Tesla'nın ülkemize giriş yapması ile birlikte Türkiye'deki elektrikli otomobil pazarı hızlı bir şekilde büyüyebilir. Bu haberimizde ülkemizdeki elektrikli otomobil piyasasının 4 önemli üyesine yakından bakıyoruz. 
Tamamen elektrikli 4 SUV modelinin detaylı karşılaştırması

Elektrikli otomobillerin otomotiv dünyasının geleceği olduğunu geçtiğimiz dönemde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Günümüzün en önemli otomobil üreticileri, yaptıkları açıklamalarda ilerleyen yıllarda sadece tamamen elektrikli otomobiller üreteceklerini duyurdular.

Ülkemizdeki elektrikli otomobil piyasası yurt dışına oranla biraz geride kalmış olsa da her geçen gün yeni modellerle birlikte zenginleşiyor. Yerli elektrikli otomobil üreticisi Togg'un ilk elektrikli otomobili olan Togg T10X modelinin ön siparişe açıldığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık.

Dün ise uzun zamandır beklenen oldu ve Tesla resmen Türkiye pazarına giriş yaptı. Bir lansman düzenleyen Tesla Türkiye, Model Y'i resmen ülkemizde satacağını duyurdu. 1,54 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Tesla Model Y'nin bugün ön siparişe açıldığını da ekleyelim.

Tesla şu an için sadece Model Y ile ülkemize giriş yapsa da ilerleyen dönemde diğer modellerin de ülkemize gelmesi sürpriz olmayacaktır. Tesla'nın ülkemize giriş yapması ile birlikte Türkiye'deki elektrikli otomobil pazarı hızlı bir şekilde büyüyebilir. Bu haberimizde ülkemizdeki elektrikli otomobil piyasasının 4 önemli üyesine yakından bakıyoruz. 

BMW iX

Pazarın en popüler oyuncularından biri olan BMW iX, markanın tamamen elektrikli modellerinden. BMW'nin eDrive teknolojisini kullanan BMW iX, 2440 ağırlığında. Elektrik motoruyla birlikte maksimum 200 km/sa hız yapabilen BMW iX, 0'dan 100'e km/sa 6,1 saniyede ulaşabiliyor.

Gelelim bir elektrikli otomobil en önemli noktalarından biri olan menzile. BMW'nin web sitesinde yer alan bilgilere göre BMW iX, tam şarj ile birlikte 425 km’ye kadar menzil sunuyor. Hızlı şarj ile birlikte bataryasını 46 dakika içinde yüzde 80'e ulaştırabiliyor. 326 beygir gücünde olan BMW iX xDrive40, ülkemizde 4,24 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş durumda.

Mercedes EQC

Elektrikli otomobil dünyasının en prestijli modelleri arasında yer alan Mercedes EQC, şık tasarımı ile ön plana çıkıyor. Maksimum 180 km/sa hız yapabilen Mercedes EQC, 5,1 saniyede 0'dan 100'e km/sa ulaşabiliyor. 110 kW hızlı şarj ile yaklaşık 40 dakika içinde yüzde 10'dan yüzde 80 oranına kadar bataryasını doldurabilen Mercedes EQC, 11 kW şarj ile ise 5 saat 54 dakikada bataryasını dolduruyor.

Mercedes EQC, tam şarj ile birlikte 403 km'lik bir menzil sunuyor. Temelinde kompakt SUV olan Mercedes EQC, Mercedes tarafından sunulan Mercedes-Benz sürüş yardım sistemlerine de sahip durumda. Mercedes EQC modelinin ülkemizdeki tavsiye edilen satış fiyatı ise 3,23 milyon TL. 

Tesla Model Y

Tesla'nın uygun fiyatlı modelleri arasında yer alan Tesla Model Y, 1.909 kg'lik bir ağırlığa sahip. Maksimum 217 km/sa hıza ulaşabilen Tesla Model Y, 0'dan 100'e km/sa 6,9 saniyede ulaşabiliyor. Model Y özellikle sunduğu menzil ile ön plana çıkıyor.

Tesla tarafından aktarılan verilere göre Model Y, 430 km menzil sunuyor. Geliştirilmiş otopilot ve otonom sürüş özelliklerine de sahip olan Model Y, ülkemizde 1,54 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş durumda.

Togg T10X

Listemizin son üyesi ise ülkemizin elektrikli otomobil modeli olan Togg T10X. Geçtiğimiz haftalarda ön siparişe açılan Togg T10X, 100 binin üzerinde ön sipariş aldı. Togg T10X'in giriş modeli olan V1 RWD standart menzil, 314 km'lik bir menzil sunuyor. 

Rakiplerinde de olduğu gibi çeşitli sürüş asistanı özelliklerine de sahip olan Togg T10X, maksimum 185 km/sa hıza ulaşabiliyor. 7,4 saniye içinde 0'dan 100'e km/sa çıkabilen Togg T10X, hızlı şarj ile birlikte 28 dakika içinde bataryasını yüzde 20'den yüzde 80'e kadar doldurabiliyor. Togg T10X modelinin başlangıç fiyatı ise 953 bin TL.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.