Kurumları sahteciliğe karşı koruyan Quantexa, 129 milyon dolar yatırım aldı

Quantexa, Singapur'un varlık fonu GIC'nin liderlik ettiği yatırım turunda 129 milyon dolar yatırım ile 1.8 milyar dolar değerlemeye ulaştı.
Kurumları sahteciliğe karşı koruyan Quantexa, 129 milyon dolar yatırım aldı

Finansal kurumları dolandırıcılık ve sahteciliğe karşı koruyan yapay zeka destekli platform Quantexa, E serisi yatırım turunda 129 milyon dolar yatırım aldı. Böylece şirket, 1.8 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Yatırım turuna Singapur'un varlık fonu GIC liderlik ederken, Warburg Pincus, Dawn Capital, British Patient Capital, Evolution Equity Partners, HSBC, BNY Mellon, ABN AMRO ve AlbionVC katılım gösterdi. 

E serisinden önce girişimin toplam yatırım miktarının 240 milyon dolar olduğunu belirtelim. Girişim, D serisinde aldığı 153 milyon dolar yatırım ile değerlemesini 800 milyon dolar ila 900 milyon dolar arası bir yere çekmişti. Quantexa'nın bu yeni turda 1.5 milyar dolar değerlemeye ulaşması bekleniyordu. Ancak girişim, beklentileri aşmayı başardı. 

Quantexa'nın sunduğu ürünler, risk ve yasal uyumluluk alanında faaliyet gösteriyor. Ürünler, kullanıcı kimliklerinin doğrulanması, kara para aklamanın tespiti, mali soruşturmaların yürütülmesine destek oluyor. Ayrıca girişim, bu alanlarda kullandığı tekniklerle, iş zekası ya da CRM kapsamında daha büyük kullanıcı grafikleri ortaya koyuyor. 

Quantexa, 70 ülkede alanının önde gelen şirketlerine hizmet veriyor. Girişimin müşterileri arasında BNY Mellon, HSBC, Standard Chartered, Danske Bank, Vodafone yer alıyor. Londra merkezli girişimin aynı zamanda Birleşik Krallık Kabine Ofisi bünyesindeki Kamu Sektörü Dolandırıcılık Otoritesi'ne de hizmet verdiğini belirtelim. 

Yine de girişim henüz karlılık sunmaktan uzak. Ancak girişimin kurucusu ve CEO'su Vishal Marria'ya göre, girişim diğer hedefleri tutturduğu için yatırımcılar karlılık konusunda sabırlı bir tavır benimseyebilecek. Girişim, D serisinde yüzde 108 olan yıllık tekrarlanan gelirini, yüzde 140'a taşımış durumda. Gelecek yıl 100 milyon dolar gelir elde edeceğini öngören Quantexa, 2025'de karlılığa ulaşmayı hedefliyor. 

Quantexa, aldığı yatırımı yapay zeka teknolojilerini geliştirmeye devam etmek için kullanacak. Bununla beraber, girişim büyümek için satın almalar yapmayı da planlıyor. Girişimin hedefinde büyük veri şirketleri ya da aynı alanda hizmet veren kurumsal şirketler olabilir. Bu noktada girişimin Şubat ayında yapay zeka tabanlı risk ve piyasa zekası çözümleri sunan Aylien'i satın aldığını belirtmekte fayda var

Bu arada dün sizlere finans sektörüne odaklanan yapay zeka girişimi Fourthline'ın 50 milyon euro yatırım aldığını aktarmıştık. Aynı alanda çalışan yapay zeka destekli Quantexa ve Fourthline'ın, ekonominin durgunlaştığı bu dönemde, aldığı yatırımlarla parlaması, finans sektörüne odaklanan yapay zeka girişimlerinin gelecek vadettiğini gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.