Finans sektörüne odaklanan yapay zeka girişimi Fourthline, 50 milyon euro yatırım aldı

Fourthline, Finch Capital'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 50 milyon euro yatırım aldı.
Finans sektörüne odaklanan yapay zeka girişimi Fourthline, 50 milyon euro yatırım aldı

Finans sektöründe kimlik doğrulama ve kara para aklama işlemlerini önleme gibi hizmetler sunan Fourthline, 50 milyon euro yatırım aldı. Finch Capital'in liderliği üstlendiği yatırım turuna katılım gösteren diğer yatırımcılar şimdilik gizliliğini koruyor. 

İlk olarak 2018 yılında kurulan Fourthline'ın aldığı yatırım miktarı 70 milyon euroya ulaştı. Kuruluşundan bu yana yıllık olarak yüzde 80'den fazla büyüme gösterdi. Amsterdam merkezli girişimin 270'den fazla çalışanı bulunuyor. Çalışanlar, Hollanda, Fransa, İspanya ve Birleşik Krallık'ta yer alıyor. 

Fourthline, dijital finansal servisleri istismar etmeyi planlayan kötü niyetli  kişilerin eylemlerinin önüne geçiyor. Fourthline'ın verdiği yapay zeka destekli hizmetler, verilerin çalınması, insanların taklit edilmesi gibi yaklaşımların önüne geçilmesini sağlıyor. 

Girişimin gerçekleştirdiği 200 kontrol arasında kimlik belgelerinin incelenmesi, biyometrik verilerin ayrıştırılması, ikamet yeri için kayıtların kontrol edilmesi ve yaptırım listelerine karşı isimlerin doğrulanması gibi alanlar yer alıyor. 

Sağlanan kontrollere baktığımızda, kimlik doğrulamanın girişimin en öncelikli hedefi olduğunu görüyoruz. Fourthline'ın kurucu ortağı ve CEO'su Kirk Gunning, kimlik doğrulama alanına yoğun bir şekilde yatırım yaptıklarını vurguluyor. Bu yatırımlar kapsamında kimlik ve pasaportları farklı açılardan değerlendirmek de yer alıyor. Bu yaklaşım sayesinde sahteciliğin tespit edilme oranı yüzde 60 artarken, söz konusu tespitler yüzde 99.98 doğruluk oranına sahip oluyor. 

Bu arada girişimin kendi OCR modelini kullandığını belirtelim. Böylece görsellerde herhangi bir oynama olup olmadığını kolaylıkla tespit edebiliyor. Bununla beraber Fourthline'ın KYC, AML ve kimlik doğrulama hizmetlerinin ötesinde farklı hizmetler planı bulunmuyor. Fourthline, sağladığı API ile birbirinden farklı bölgelerde hizmetler sunuyor. 

Girişimin müşterileri arasında Avrupa'daki tanınmış fintechler de yer almakta. Müşteri portföyüne baktığımızda N26, Trade Republic, Qonto, Scalable Capital'in yanı sıra NN, Solaris ve Western Union'ın da yer aldığını görmekteyiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.