Google, uçak biletleri için fiyat garantisi programı başlatıyor

Google Flights ile birlikte yaklaşık 12 yıldır kullanıcılarının uygun fiyatlı uçak biletlerini bulmalarını sağlayan Google, uçak biletleri için fiyat garantisi programını kullanıma sunduğunu duyurdu.
Google, uçak biletleri için fiyat garantisi programı başlatıyor

Google'ın uçak biletlerine odaklanan servisi olan Google Flights'ı ilk olarak 2011 yılında sizlere aktarmıştık. Google Flights ile birlikte yaklaşık 12 yıldır kullanıcılarının uygun fiyatlı uçak biletlerini bulmalarını sağlayan Google, uçak biletleri için fiyat garantisi programını başlatacağını duyurdu.

Uçak biletleri konusunda en uygun fiyatın kullanıcılara gösterilmesine odaklanan Google'ın fiyat garantisi programı şu an için sadece ABD'de kullanıma sunulmuş durumda. Beta sürecinde olan fiyat garantisi programının belirli uçuşlar için geçerli olduğunu da ekleyelim. 

Fiyat garantisi programına dahil olan uçuşların üzerinde kalkan şeklinde bir dolar işareti logosu yer alıyor. Bu logoya tıkladığımızda ise uçuşun fiyat garantisi programı kapsamında olduğunu görüyoruz.  

Google, Flights servisi üzerinden yapılan ve fiyat garantisi programına dahil olan uçuş rezervasyonlarının fiyatlarını uçuş gününe kadar kontrol ediyor. Rezervasyon gerçekleştirildikten sonra uçuş gününe kadar fiyat düşerse aradaki fiyat farklı müşterilere iade ediliyor.

Google tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, fiyat garantisi programına fiyatının düşmeyeceğinden emin olduğu uçuşları ekliyor. Fiyatın düşmesi Google için beklenmedik bir durum da olsa, bu durumun gerçekleşmesi halinde de  Google kullanıcıları mağdur edilmiyor

Google'ın paylaştığı bilgilere göre bir kullanıcı yıl boyunca maksimum 500 dolar fiyat farkı ödemesi alabiliyor. Fiyat farkı 5 doların altında ise kullanıcılara herhangi bir ödeme yapılmıyor. Fiyat farkı oluştuktan 48 saat içinde ödemelerin yapıldığını da ekleyelim. Söz konusu özelliğin ABD dışına ne zaman çıkacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.