Dikey tarıma odaklanan Babylon Micro-Farms, 8 milyon dolar yatırım aldı

Babylon Micro-Farms'ın Galleri adlı ürünü, dikey tarım yöntemiyle 50'den fazla meyve ve sebzeyi kapalı mekanlarda yetiştirebilmeye olanak sağlıyor.
Dikey tarıma odaklanan Babylon Micro-Farms, 8 milyon dolar yatırım aldı

Dikey tarıma odaklanan Babylon Micro-Farms, 8 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turuna Venture South liderlik etti. 8 milyon dolarlık yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Virginia Venture Partners, Hull Street Capital ve New Theory Ventures vardı. Yeni yatırımın şirketin Ar-Ge ve pazarlama faaliyetleri için kullanılacağı açıklandı. Bu yatırım, şirketin aldığı 3 milyon dolarlık tohum yatırımdan sonra yapıldı.

ABD merkezli Babylon Micro-Farms, 2017 yılında Alexander Olesen ve Graham Smith tarafından kuruldu. Virginia Üniversitesi'nde okurken tanışan iki isim, tarım ürünü geliştirmeye uygun olmayan yerlerde tarım ürünü yetiştirmek için bir araç üretmek için bir araya geldi. Asıl amaçları Orta Doğu'da gıda güvencesi olmayan mülteciler için tarım ürünü üretecek bir platform yapmak idi. 

İki girişimci, dikey tarım yöntemiyle 50'den fazla ürünü kapalı mekanlarda yetiştirebilmeye olanak sağlayan 15 bin dolarlık Galleri adında bir ürün tasarladı. Tarım ürünü üretimini basitleştiren ev tipi duvar mekanizması bitkileri yetiştirmek için gerekli toprağı muhafaza ediyor. Geliştirdikleri platform, bitki sağlığının gerçek zamanlı analizini yaparak yetiştirme koşullarını otomatik olarak kontrol ediyor. Otel, restoran, hastane gibi alanlarda tarım ürünü yetiştirme fırsatı sunuyor. 

Türkiye'de de bu alanda çalışan girişimler var. Yunus Emre Boyacıoğlu, Nehir Boyacıoğlu ve Orhan Çelebi tarafından 2019 yılında kurulan Vahaa bunlardan biri. 

Vahaa’nın temel amacı ise tarım bilgisine sahip olmayan birinin bile ilk günden üretim yapabilmesini sağlayarak sürdürülebilir tarımı kitlelere yaymak. Şirket, geçen Ağustos ayında 3,5 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı. Girişim aldığı yeni yatırım ile global açılım çalışmalarını hızlandırmayı, ekip büyütmeyi ve yeni ürün çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.