Akıllı tarım teknolojilerine odaklanan yerli girişim Vahaa, 3.5 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

Akıllı tarım teknolojilerine odaklanan Vahaa, 3.5 milyon dolar değerlemesiyle geç tohum yatırım turunu kapattığını açıkladı.
Akıllı tarım teknolojilerine odaklanan yerli girişim Vahaa, 3.5 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

Tohum yatırım turunu Mart 2021 tarihinde 2 milyon dolar değerlemeyle Arya Kadın Yatırım Platformu ve Kültepe Yatırım’dan aldığı yatırımla kapatan Vahaa, yaptığı önemli iş birlikleri ve yeni geliştirdiği ürün ile önemli mesafe katederek tohum yatırım turunu kapatmasının ardından 1 yıl içerisinde geç yatırım turunu da kapattı. Akıllı tarım teknolojilerine odaklanan Vahaa, 3.5 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı.

Girişim aldığı yeni yatırım ile global açılım çalışmalarını hızlandırmayı, ekip büyütmeyi ve yeni ürün çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor.

Arya Kadın Yatırım Platformu ve Kültepe Yatırım’ın mevcut yatırımcılarının devam yatırımlarıyla katıldığı bu turda yine Arya’dan Barış Karakullukçu, Rıza Kadılar, Özlem Kurt, Pınar Erzin ve Zuhal Gezer Demirci tura katılan isimler oldu. İş dünyası ve melek yatırımcı isimlerin buluştuğu yatırım turuna Kamil Sözen, Talip Alp Ülkü, Özgür Ülkü, Mehmet Tuğrul Tekin’in yanı sıra bitki biyoteknolojisi alanında üniversite sanayi iş birliği kapsamında danışmanlık yapan Gebze Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Barış Kutman da bu tura katılan önemli isimler arasında yer aldı.

Yunus Emre Boyacıoğlu, Nehir Boyacıoğlu ve Orhan Çelebi tarafından 2019 yılında kurulan girişim, 2020 yılında Workup programına katıldı. 2021 yılında Gebze Teknik Üniversitesi ile yapılan Üniversite - Sanayi iş birliği ve Karel Elektronik ile yapılan stratejik ortaklık ile, IoT teknolojisi ve hidroponik yetiştirme yöntemlerini buluşturan yeni ürünleri Vahaa Smart Garden’ın tasarım, üretim ve test süreçlerini tamamladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.