Yerli oyun stüdyosu Pink Games, 22.9 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alıyor

Zeynep Gürkan ve Alp Gürbüzer tarafından kurulan, HTML5 tabanlı oyunlar geliştiren hyper casual oyun stüdyosu Pink Games, 22.9 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alıyor.
Yerli oyun stüdyosu Pink Games, 22.9 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alıyor

Zeynep Gürkan ve Alp Gürbüzer tarafından kurulan, HTML5 tabanlı oyunlar geliştiren hyper casual oyun stüdyosu Pink Games, KAP'ta yer alan bilgilere göre 22.9 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alıyor. Söz konusu açıklama, Alesta Yatırım tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirildi. Bildirimde şu ifadeler kullanıldı:

İştirakimiz Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş'den alınan bilgiye göre; yüksek büyüme potansiyeline sahip erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım stratejimiz doğrultusunda, Pink Games Oyun Teknolojileri Anonim Şirketi'ne 22.848.000 TL değerleme üzerinden %4  iştirak edilmesine, yine aynı değerlemeden %1,6 ilave pay edinimi için opsiyon alınmasına karar verildi.

Şu anda yatırımın ne zaman tamamlanacağı veya yatırım turuna başka hangi şirketlerin katıldığı belli değil. Şirket, geçtiğimiz aralık ayında da 1.2 milyon dolar değerleme üzerinden ilk yatırımını almıştı. Söz konusu yatırım turunda Alesta Yatırım'ın yanı sıra Geometry Venture Development ve bireysel bir yatırımcı da yer almıştı.

Yeni yatırımla ilgili detaylar geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.