Apple'ın kurumsal perakende ekibinde işten çıkarmalar başladı

Apple, kurumsal perakende ekibinde az da olsa işten çıkarmalara başladı. Söz konusu işten çıkarmaların sayısı açıklanmadı, ancak diğer şirketlere kıyasla bu sayının oldukça düşük olduğu belirtildi.
Apple'ın kurumsal perakende ekibinde işten çıkarmalar başladı

Teknoloji işten çıkarmaları, belki de son dönemde teknolojinin kendisinden bile daha fazla konuşuluyor. Zira büyük şirketler, daimi olarak çalışanlarının görevine son veriyor ve bu da ekiplerin belli başlı korkular yaşamasına neden oluyor.

Kısa süre önce Meta 11 bin, Alphabet 12 bin, Microsoft 10 bin, Amazon ise 18 bin çalışanını işten çıkarmıştı, Meta 10 bin çalışanı daha işten çıkaracağını söylemişti. Kurumsal teknoloji devlerinde böyle bir harita mevcut iken Apple cephesinde toplu işten çıkarma planı bulunmamaktaydı. İşten çıkarma yapmayan Apple, maliyetleri düşürmek için başka yöntemler geliştirmişti. Bu kapsamda şirket, bazı ekipler için ikramiyeleri ertelerken, işe alımları dondurduğu departman sayısını artıyordu. Ancak Apple için bu yetersiz oldu.

Bloomberg'ten Mark Gurman'ın haberine göre Apple, kurumsal perakende ekibinde az da olsa işten çıkarmalara başladı. Söz konusu işten çıkarmaların sayısı açıklanmadı, ancak diğer şirketlere kıyasla bu sayının oldukça düşük olduğu belirtildi. Her ne olursa olsun yaşanan işten çıkarmalar, Apple'ın zorlu ekonomik şartlar karşısında az da olsa zayıfladığını gösteriyor. 

Apple ise işten çıkarmaları "düzenleme çabası" olarak lanse etti. Bloomberg'e göre Apple, geliştirme ve koruma ekiplerinden bazı pozisyonlarda işten çıkarma yapıyor. Bu ekipler, Apple Store'ların ve dünya genelinde şirketle ilişkili diğer tesislerin inşa edilmesinden sorumlu kişiler olarak faaliyet gösteriyor.

Bu ekiplerdeki çalışanlar Apple'daki diğer işler için yeniden başvurma şansına sahip olacak. Ayrıca şirkette yeni bir rol almayanlar dört aya kadar maaş alacak. Bazı yönetim pozisyonlarının da ortadan kaldırıldığı bildiriliyor. Şirketin ise bu konuyla ilgili bir yorumu bulunmuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.