Adımları bağışa çeviren Help Steps, kitle fonlaması ile 8,86 milyon TL yatırım topladı

2020 yılında kurulan Help Steps 1,6 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Uygulama ile şimdiye kadar 10 bin kez dünya turuna denk gelen 200 milyar adım atıldı; geliri ise sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve bireysel yararlanıcılara bağışlandı.
Adımları bağışa çeviren Help Steps, kitle fonlaması ile 8,86 milyon TL yatırım topladı

Adımları bağışa çeviren sağlık uygulaması Help Steps, kitle fonlaması ile 8,86 milyon TL yatırım topladığını açıkladı. Kitlesel fonlama şirketi Fonangels’la fon turuna çıkan şirkete 61’i nitelikli yatırımcı olmak üzere 749 kişi yatırım yaptı. Fonlamanın son haftasında yatırım turuna Ertan Can Yazıcı liderlik etti. Aralarında milli futbolcu Berkan İsmail Kutlu'nun da bulunduğu global yatırım grubu ile İsviçre merkezli Impacters Club yatırım grubu fonlamayı tamamladı. Şirketin diğer yatırımcıları arasında Kerim Kotan'ın da yer aldığını hatırlatalım. 

Help Steps, yeni yatırımı İngiltere pazarında büyümek için kullanacağını açıkladı. Bu amaçla, Birleşik Krallık’ta ve Avrupa’da spor kulüpleri ve STK’larla proje geliştirmeye başlayan Help Steps, İngiltere’nin ardından ABD ve Avrupa ülkelerinde büyümeyi planlıyor. 

2020 yılında kurulan Help Steps 1,6 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Şimdiye kadar 10 bin kez dünya turuna denk gelen 200 milyar adım atıldı; geliri ise sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve bireysel yararlanıcılara bağışlandı. Help Steps uygulamasını, Google Play’den ve App Store’dan ücretsiz olarak uygulamayı indiren kullanıcılar, cep telefonları cebindeyken tüm gün her zamanki gibi yürüyor, bisiklete biniyor veya koşuyor.

Bu adımlar aynı zamanda bir adımsayar olan Help Steps uygulamasında birikiyor. Ardından akşam saat 24.00 olmadan kullanıcılar uygulamaya girip ‘Adımlarımı HS’ye çevir’ butonuna basıyor ve kısa bir reklam izliyor. Adımları HS puanına dönüşen kullanıcılar bu puanları isterse biriktiriyor ya da ihtiyaç sahibi bireysel yararlanıcılara, sivil toplum kuruluşlarına veya spor kulüplerine bu uygulama üzerinden bağışlıyor.

Help Steps Kurucu Ortağı ve CEO’su Gözde Venedik, "Uygulamanın globale açılımı için hazırlıklarını yürüttüğümüz projeleri başlatacağız. İlk pazarımız Birleşik Krallık olacak. Sonrasında Avrupa’dayız. Avrupa’da futbol kulüpleriyle iş birliklerimiz var, yakında duyuracağız. Pazardaki güçlü sivil toplum kuruluşu ve diğer spor kulüpleriyle görüşmelerimiz devam ediyor.” diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.