Arda Kutsal, Webrazzi Web3 GSYF'yi canlı yayında anlattı

Webrazzi kurucusu ve CEO’su Arda Kutsal, EKOTÜRK TV’de canlı yayınlanan Dijital Finans programının bu haftaki konuğu idi.
Arda Kutsal, Webrazzi Web3 GSYF'yi canlı yayında anlattı

Webrazzi kurucusu ve CEO’su Arda Kutsal, her pazartesi EkoTÜRK TV’de canlı yayınlanan Dijital Finans programının bu haftaki konuğu idi. İnfina Yazılım Satış, Pazarlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı İskender Ada tarafından sunulan program, dijitalleşen finans dünyasının önemli isimlerini ağırlıyor. 

Ada, girişimcilik ekosisteminde güncel olayları takip etmenin önemini vurgulayarak sözlerine başladı ve finansal teknolojilerin Web3 dünyasında yeniden şekillendiğini dile getirdi. Kendini tanıtarak soruları cevaplamaya başlayan  Arda Kutsal, Webrazzi'nin nasıl kurulduğunu ve büyüdüğünü anlattı. Webrazzi'nin yaptığı işlerden bahseden Arda Kutsal, platformun kendi teknolojisini geliştirdiğini söyleyerek bunun önemini vurguladı.

"Aslında ben eski bir yazılımcıyım. Bu yüzden şirketin kültüründe böyle bir davranış biçimi var. Webrazzi, haber sistemi, konferans bileti satma ya da online konferans sistemini kendi yazıyor. Bu bize büyük bir çeviklik kazandırıyor" diyerek Webrazzi'nin Avrupa'daki karşılığı olan Londra merkezli Tech.eu'yu satın almasından bahsetti.

Webrazzi Web3 GSYF

Arda Kutsal, Webrazzi'nin yatırım kanadının devreye girdiğini ve Re-Pie ve Webrazzi'nin toplam 500 milyon TL’lik Girişim Sermayesi Yatırım Fonları kurmak için anlaştığını söyledi. Bu fonu farklı dikeylerde birden fazla alana odaklayarak yatırım yapacaklarını ve bunun ilkini de Webrazzi Web3 GSYF olarak çıkardıklarını söyledi.

Kutsal, Web3'ün tam olarak ne ifade ettiğini ise şöyle açıkladı: "Webrazzi'yi kurduğumuzda Web 2.0 anlatıyorduk. Web3'te yapay zeka, blockchain, NFT konuşuyoruz. Bu ve bunlar gibi farklı teknoloji ve platform Web3 dünyası altına girecek. Bundan bir iki sene önce yapay zekaya dikkat çekmeye çalışıyorduk. Web3 dediğimiz şeyin içinde her şey var. Kaldı ki bugün herkesin konuştuğu ChatGPT'nin alt yapısı olan GPT-3 o zamanlarda piyasada vardı. Web3 dünyasına inanıyorum demenin bir anlamı yok. Çünkü artık o dönem geliyor. Burada yeni nesil ürünler olacak. Biz de Webrazzi'nin ilk fonunu çıkarırken bu alanlara yatırım yapmak istedik. Bir taraftan bu konu en iyi bildiğimiz konulardan biri. Dolayısıyla iyi olduğumuz yerden başladık."

Arda Kutsal, girişimler özelinde B2B ya da B2C diye net bir ayrım yapmadıklarını ifade etti. Burada kritik olanın girişimcinin yaptığı işten ziyade girişimcinin kendisinin önemli olduğunu söyleyerek yatırım yapmak konusunda hızlı aksiyon alacaklarını sözlerine ekledi. 

Webrazzi Fintech'in etkinliklerin amiral gemisi Webrazzi Summit kadar ilgi gördüğünü söyleyen Kutsal, "Bu sadece bizim başarımız değil. Türkiye'de fintech sektörü iyi gidiyor. Çünkü bankacılık sistemleri iyi olduğu için bu alana iş üretmeye eğilimli girişimciler de var. Sektör bu yüzden hareketli. Türkiye'nin geçmişten bugüne iki tane en önemli kası vardı; biri oyun idi. Fintech de Türkiye'nin diğer güçlü olduğu kası. Bu alanda büyük fırsat görüyorum ve orada çok yol olduğunu düşünüyorum. Web3'ün o tarafta da etkisi olacağına inanıyorum." dedi.

Bankaların bu alana olan ilgisinin onu şaşırtmadığını sözlerine ekledi. Bankaların kendi içinde fintech'ler oluşturduğunu söyledi. Satın almaların olduğunu hatırlattı. 

Yapay zeka konusuna da değinen Kutsal, "2020 Aralık ayında yayınlanan bir yazıda OpenAI adlı şirketin önemini vurgulamıştım. O zamanlar ChatGPT yoktu, GPT-3 vardı. Bu ürünün incelenmesi gerektiğini ve yapay zeka alanında önemli işlerin olacağını söylemiştim." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.