Eksim Pulse Girişim Destek Programı'na seçilen 8 girişim

Programa enerji dağıtım yönetimi, enerji dağıtım teknolojileri, dijital çözümler, enerji tedariki ve enerji lojistiği alanlarda hizmet veren 106 proje başvurdu. Yapılan incelemelerin ardından ise 106 proje içinden 8 girişim seçildi.
Eksim Pulse Girişim Destek Programı'na seçilen 8 girişim

Eksim Holding'in yatırım kolu olan Eksim Ventures'ın yatırımlarını geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Girişim ekosistemi özelindeki çalışmalarına devam eden Eksim Holding, Dicle Elektrik’in desteğiyle Eksim Pulse Girişim Destek Programı’nı başlattığını duyurdu.

Eksim Pulse Girişim Destek Programı'nın ilk dönemine seçilen 8 girişim de belli oldu. Programa enerji dağıtım yönetimi, enerji dağıtım teknolojileri, dijital çözümler, enerji tedariki ve enerji lojistiği alanlarda hizmet veren 106 proje başvurdu. Yapılan incelemelerin ardından ise 106 proje içinden 8 girişim seçildi.

4 ay boyunca sürecek program kapsamında seçilen girişimlere mentorluk ve eğitim desteği verilecek. Eksim Pulse Girişim Programı kapsamında programa dahil olan tüm ekiplere 100 bin TL'ye kadar maddi destek ile Ar-Ge, iş ağı kullanımı, ofis gibi destekler sağlanacağını da ekleyelim.

Eksim Holding tarafından aktarılan bilgilere göre program kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda yenilenebilir enerji verilerini kullanarak harita üzerinden tahminleme sistemi oluşturan Power Dev projesi birinci oldu. Drone ile görüntü işleme projesi hazırlayan Hummingdrone ise programda ikinciliği elde ederken, üçüncülük ise enerjinin talepten daha fazla üretildiği zamanda depolanmasını sağlayan Bee Batteries'in oldu.

Programa katılmaya hak kazanan diğer girişimler ise sırasıyla şarj ihtiyacı olmayan powerbank projesi Penergy,  elektrikli araçlar için batarya sağlığı izleme projesi Batarya Zekası, enerji tüketimi sağlayan cihazların elektrik tüketim durumlarını gösteren algoritma projesi Massive Energy, yer altı kabloların mevcut pozisyonlarını gösteren cihaz projesi Geodo ve sanal gerçeklik teknolojisi ile operasyon bakım, manevra kabiliyeti ve personel eğitimlerini sağlayabilecek proje Virmode.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.