Waymo, araç çağırma hizmeti için tamamen elektrikli araçlardan oluşan filo kuruyor

ABD'nin Arizona eyaletinde yer alan otonom araç çağırma filosu, Nisan ayı sonundan itibaren tamamen elektrikli hale geliyor.
Waymo, araç çağırma hizmeti için tamamen elektrikli araçlardan oluşan filo kuruyor

Sürücüsüz otomobil teknolojileri üreten Waymo, Waymo One araç çağırma hizmeti için tamamen elektrikli araçlardan oluşan bir filo kuracağını duyurdu. ABD'nin Arizona eyaletinde yer alan otonom araç çağırma filosu, Nisan ayı sonundan itibaren tamamen elektrikli hale geliyor. Filo, beşinci nesil tamamen elektrikli Jaguar I-PACE'lerden oluşacak. Yani şirket, Chrysler Pacifica minivanları filosundan kaldıracağını doğruladı. 

Bu adımın Biden yönetiminin yürürlüğe koyduğu Enflasyonu Düşürme Yasası (IRA) kapsamında iklim ve enerji politikaları kapsamında gerçekleştiği söylendi. 

2021'in Aralık ayında Waymo, Çinli otomobil üreticisi Geely ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Amaç, tamamen elektrikli otonom araç üretmek idi. Bir yandan otonom sürüş teknolojisi Waymo Driver'ı Geely'nin elektrikli otomobil markası Zeekr'e entegre edeceği söylendi. Tamamen elektrikli araçlardan oluşan filoya geçiş ile birlikte Zeekr'ın teknik ve operasyonel anlamda önemli hale geleceği tahmin ediliyor. 

2009'da Google'ın sürücüsüz araç projesi olarak kurulan Waymo, 2016 yılında Google'dan ayrılarak çatı şirket Alphabet'in kanatları altına girmişti. Şirket, 2017'de bağımsız otonom sürüş teknolojisini geliştirebilmek için Intel ile iş birliğine gittiğini de duyurmuştu.

2018'de Waymo logosuna sahip olan bir Jaguar I-Pace'in San Francisco yollarında test sürüşlerine başladı. Şirket, aynı yılın Mart ayında sürücüsüz otomobiller üretmek için Jaguar ile bir partnerlik anlaşması yaptı. Yapılan anlaşmaya göre Jaguar I-Pace, Waymo'nun 2020 yılında piyasaya çıkması beklenen sürücüsüz otomobil filosunun üyelerinden biri olacağı söylendi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.