Waymo, Çinli otomobil üreticisi Geely ile ortaklık kurduğunu açıkladı

Otonom sürüş teknolojisi Waymo Driver'ı Geely'nin elektrikli otomobil markası Zeekr'e entegre edecek. Amaç, Zeekr'i ABD pazarına sunmak.
Waymo, Çinli otomobil üreticisi Geely ile ortaklık kurduğunu açıkladı

Elektrikli ve otonom araç yarışının gerisinde kalmak istemeyen otomobil markaları bu teknolojiyi geliştiren şirketlerle ortaklık kuruyor. ABD'li sürücüsüz araç şirketi Cruise, en büyük hissedarı General Motors (GM) ile yıl başında tanıttığı Origin serisinden  pedalsız ve direksiyonsuz otomobil üretmeye başlamıştı. Volkswagen ve Argo AI, otonom sürüş için ilk test aracını tanıtmış. Şirket, tamamen elektrikli çalışan beşinci nesil ID.BUZZ adlı minibüs modeliyle ile ilgili dört yıllık planını açıklamıştı

Waymo, Çinli otomobil üreticisi Geely ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Amaç, tamamen elektrikli otonom araç üretmek. Bir yandan otonom sürüş teknolojisi Waymo Driver'ı Geely'nin elektrikli otomobil markası Zeekr'e entegre edecek. Araç, önümüzdeki yıllarda ABD pazarına sunulacak. Waymo daha önce Jaguar'dan Lyft'e pek çok işbirliğine imza atmıştı. Daha önce Stellantis ile böyle bir ortaklık anlaşması yapmıştı. 

Geely, Tesla’ya rakip olmasını planladığı yeni markası Zeekr’ı Mart ayında tanıttı. Geçen ay ilk modeller Çin'de piyasaya sürüldü. Araç 700 kilometreye kadar sürüş menziline sahip. 360 kW'a kadar hızlı şarj desteği mevcut. Bu sayede 5 dakika şarjla yaklaşık 120 kilometre menzil elde edilebiliyor. Waymo ile ortak geliştirilen aracın görünümü minibüsü andırıyor. Bu araçlar İsveç'in Göteborg şehrinde üretiliyor.

Geçen Kasım ayında Waymo otonom çözümler alanında UPS ile ortaklığını genişlettiğini açıklamış. Sınıf 8 kamyon filosu kullanılarak yapılan teslimatları da kapsayacak şekilde genişletmişti. Ayrıca sürücüsüz taksi servisini sınırlı kullanıcı ile San Francisco'ya da açmış, Araç filosu beşinci nesil Waymo Driver ile donatılmış Jaguar I-Pace’lerden oluştuğunu duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.