Waymo'nun otonom Sınıf 8 kamyonları UPS'in teslimatlarında kullanılacak

Otonom çözümler alanında UPS ile ortaklığını genişlettiğini açıkladı. Sınıf 8 kamyon filosu kullanılarak yapılan teslimatları da kapsayacak şekilde genişletiyor.
Waymo'nun otonom Sınıf 8 kamyonları UPS'in teslimatlarında kullanılacak

Geçtiğimiz aylarda Google'ın ana şirketi Alphabet'in sürücüsüz otomobil projesi Waymo, kargo taşımak için nakliye lojistik şirketi JB Hunt ile bir ortaklık yapacağını duyurmuştuk ve bu gelişmenin lojistik sektörünü değiştirip dönüştüreceğini aktarmıştık.

Waymo, geçtiğimiz günlerde bu alanda yeni bir gelişmeyle gündeme geldi. Otonom çözümler alanında UPS ile ortaklığını genişlettiğini açıkladı. Sınıf 8 kamyon filosu kullanılarak yapılan teslimatları da kapsayacak şekilde genişletiyor. Waymo'nun sürücüsüz minivanlarını kullanarak gerçekleştirilen teslimatlar artık Sınıf 8 kamyon filosu kullanılarak yapılacak. Yani iki şirket 2020'de başlattıkları ortaklıklarını daha uzun mesafeli yük taşımacılığıyla bir adım ileri taşıdı. 

Altı haftalık yeni pilot uygulama, Houston ve Dallas-Fort Worth bölgelerine hizmet verecek. Bu bölge, Waymo'nun otonom yarı römork kamyonları için oluşturduğu dokuz dönümlük merkezi olarak biliniyor. Noel döneminde oluşan yoğunluğun azalması için çalışacak. Yani bu işbirliği ile özellikle tatil sezonlarında rahatlama hedefleniyor. Çünkü bu dönemde özellikle Sürücü sıkıntısı, paket hacimleri iki katına çıkıyor. Buna bağlı olarak personel bulmak zorlaşıyor. 

İki şirket de özellikle güvenlik ve verimliliği göz önünde bulundurarak, deneme sürecinde veri toplayacaklarını düşünüyor. Bilindiği üzere Waymo, Mercedes-Benz'in ana şirketi Daimler ile kamyonlar için tam otonom, Seviye 4 sistemi üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

Bu gelişmeler doğrultusunda Waymo'nun sürücüsüz araç testlerine yolcuları da dahil etmeye başladığını ve Şirketin araç filosu beşinci nesil Waymo Driver ile donatılmış Jaguar I-Pace’lerden oluştuğunu hatırlatalım. Aynı zamanda şirket geçen Ağustos ayında yapılan yatırım turunda 2,5 milyar dolar topladı. Bu tura Alphabet, Andreessen Horowitz, Silver Lake ve Tiger Global katıldı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.