Yerli eğitim teknolojileri girişimi WEXT, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

2016 yılında İrade Uzunyolcu ve Ali Uzunyolcu tarafından kurulan WEXT, bireylerin İngilizce dili öğrenimini ulaşılabilir ve başarılı kılmaya yönelik teknolojiler geliştiriyor.
Yerli eğitim teknolojileri girişimi WEXT, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Founder One, eğitim teknoloji platformu WEXT’e 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım yaptı. 2016 yılında İrade Uzunyolcu ve Ali Uzunyolcu tarafından kurulan WEXT, bireylerin İngilizce dili öğrenimini ulaşılabilir ve başarılı kılmaya yönelik teknolojiler geliştiriyor.

Eğitim teknolojisi girişimi olarak tanımlanan WEXT, aynı zamanda kullanıcıların kişisel performanslarına ve yetkinliklerine göre yapay zeka desteğiyle oluşturulan kişiye özel programlar oluşturuyor. Şirketin amacı; kişiselleştirilmiş, etkili ve yenilikçi bir İngilizce öğrenme deneyimi sunmak. Aynı zamanda dil eğitimi ve öğrenimini tüm yaşlardan bireyler için daha ulaşılabilir kılmak.

WEXT kurucu ortağı Ali Uzunyolcu, “İlk yatırımımızı, Türkiye’nin önde gelen kurumları ve vizyoner yatırımcıları tarafından kurulan, toplumsal fayda yaratmayı kendisine misyon edinmiş, yeni nesil etki fonu Founder One’dan almış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu önemli finansman desteği, eğitim teknolojileri alanında hayata geçirmeyi planladığımız projelerimizi hızlandıracak" diye konuştu.

Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdür’ü Ali Şahin ise Founder One’ın eğitim teknolojisi girişimi WEXT’in ilk yatırımcısı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Şahin, “Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı olarak, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi iş birliğiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurduğumuz erken aşama girişimlere yatırım yapmaya başladı. Bundan sonraki süreçte de erken aşama etki girişimlerine yapacağımız yatırımlarımızla can suyu olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine devam etti.

Hatırlatmak gerekirse Founder One, bu ay iklim teknolojisi girişimi The Hab Project’e 2.5 milyon TL yatırım yaptığını da açıkladı. The Hab Project, kısa bir sürede hayata geçirilebilen, sürdürülebilir ve rejeneratif yaşam alanları oluşturuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.