Tesla rakibi Lucid, yeniden yapılanma kapsamında 1300 kişiyi işten çıkarıyor

Lucid'in işten çıkarmayı planladığı çalışanlarına toplamda 24 ila 30 milyon dolar arasında tazminat ödeyeceği tahmin ediliyor. 
Tesla rakibi Lucid, yeniden yapılanma kapsamında 1300 kişiyi işten çıkarıyor

Son dönemde teknoloji dünyasında yaşanan işten çıkarma dalgası otomotiv sektörüne de sıçradı. Tesla'nın en önemli rakipleri arasında yer alan elektrikli araç üreticisi Lucid, çalışanlarının yaklaşık yüzde 18’ini işten çıkaracağını açıkladı. Yaklaşık 7 bin 200 çalışanı bulunan Lucid, bu karar ile birlikte 1300 kişinin işine son verecek.

Şirketin çalışanlarının işine önümüzdeki aylarda son vermesi bekleniyor. Lucid'in işten çıkarmayı planladığı çalışanlarına toplamda 24 ila 30 milyon dolar arasında tazminat ödeyeceği tahmin ediliyor. İşten çıkarmaların şirketteki yeniden yapılanma kapsamında gerçekleştirildiği söylendi. Lucid, 2023 yılına kötü bir başlangıç yaptı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Lucid CEO'su Peter Rawlinson, şu an için kritik olmayan tüm harcamalarını gözden geçirerek şirketin maliyetlerini yönetmek için çeşitli adımlar attıklarını dile getirdi.

ABD merkezli şirket beklentilerin altında kaldı ve yüksek enflasyon nedeniyle araç siparişleri düştü. Bu da şirketin gelirlerini etkiledi. 2007 yılında Andrew Burns ve Sam Weng tarafından ABD'de kurulan elektrikli otomobil üreticisi Lucid, bugüne kadar 8 milyar doların üzerinde yatırım da aldı.

ABD merkezli bir diğer elektrikli otomobil üreticisi Rivian, geçen Şubat ayında çalışanların yüzde 6'sını işten çıkaracağını açıklamıştı. İşten çıkarma sürecinden şirketin yaklaşık 840 çalışan etkilendi.

Dün de Disney'in, 7 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı haberi gündeme düştü. Disney CEO'su Bob Iger'ın paylaştığı bilgilere göre, bu haftadan itibaren işten çıkarmalar başlayacağı söylendi. Çalışanlara gönderilen kurum içi bir notta, işten çıkarmaların 3 dalga halinde gerçekleşeceği belirtildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.