Yerli iklim teknolojisi girişimi The Hab Project, Founder One'dan 2.5 milyon TL yatırım aldı

Founder One, iklim teknolojisi girişimi The Hab Project’e 2.5 milyon TL yatırım yaptığını açıkladı. The Hab Project, kısa bir sürede hayata geçirilebilen, sürdürülebilir ve rejeneratif yaşam alanları oluşturuyor.
Yerli iklim teknolojisi girişimi The Hab Project, Founder One'dan 2.5 milyon TL yatırım aldı

Çevre ve toplum için sürdürülebilir olumlu etkiler yaratmayı ve ölçülebilir etki hedeflerini amaçlayan girişimlere yatırım yapan Founder One, iklim teknolojisi girişimi The Hab Project’e 2.5 milyon TL yatırım yaptığını açıkladı. 

The Hab Project yenilikçi ve modüler ahşap yapı sistemi ile doğaya saygılı, ileri ve geri dönüşümü önemseyen, yeni nesil teknolojileri barındıran, yenilenebilir enerji ile kendi enerjisini üreten, kısa bir sürede hayata geçirilebilen, sürdürülebilir ve rejeneratif yaşam alanları ve deneyimi sunuyor. 

The Hab Project kurucuları Süha Afacan ve Berkay Şeşen, insan ve doğanın birlikte yaşamı için, bütüncül ve pozitif etki yaratan yeni bir yaşam deneyimi sunduklarını; rejeneratif bir marka olarak, Ağustos 2021’de ilk Hab projesini hayata geçirdiklerini ve ekosistemi iyileştirmeye devam ettiklerini söyledi. Afacan ve Şeşen, Founder One’dan aldıkları bu yatırımın, daha iyi bir dünya için ilham verici ve iyileştirici habitatlar tasarlayıp sunmalarına destek olacağını da belirtti.

Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin ise “Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı olarak, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi iş birliğiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurduğumuz Founder One erken aşama girişimlere yatırım yapmaya hız kesmeden devam ediyor. İlerleyen süreçte de erken aşama etki girişimlerine yapacağımız yatırımlarla ekosistemin gelişimine öncülük edeceğiz” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.