Apple, yapay zeka destekli video sıkıştırma teknolojisi geliştiren WaveOne'ı satın aldı

Lubomir Bourdev ve Oren Rippel kurulan WaveOne, 2016 yılından beri video dosyalarının boyutunu azaltmak üzerine çalışıyor.
Apple, yapay zeka destekli video sıkıştırma teknolojisi geliştiren WaveOne'ı satın aldı

Apple, WaveOne adlı yapay zeka destekli video sıkıştırma teknolojisi geliştiricisini satın aldı. Apple tarafından satın alma ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmasa da eski WaveOne yöneticisi Bob Stankosh, bir ay önce yayınladığı LinkedIn gönderisinde şirketin Apple’a satışının bu yılın başlarında tamamlandığını ifade etti. WaveOne çalışanlarının bir çoğunun Apple'ın bünyesinde çalışmaya başladığını da ekleyelim

Lubomir Bourdev ve Oren Rippel kurulan WaveOne, 2016 yılından beri video dosyalarının boyutunu azaltmak üzerine çalışıyor. İçeriğe duyarlı video sıkıştırma ve çözme algoritmaları geliştiriyordu. Bu çözümler, videonun ya da görüntünün donmasını engelliyor. Yapay zeka teknolojisini kullanan girişim, sahne ve nesne algılamadan yararlanıyor.  

2020 yılında şirketin potansiyelini gören Khosla Ventures, Vela Partners, Incubate Fund, Omega Venture Partners ve Blue Ivy şirkete 9 milyon dolar yatırım yaptı. 

Apple'ın bu satın almadaki amacı Apple TV+ gibi hizmetlerini kullanan tüketiciye yüksek çözünürlüklü görüntü ve video sunma isteği olabilir. Apple ayrıca 2022'nin Şubat ayında müzik odaklı yapay zeka girişimi AI Music'i satın aldığı haberiyle gündeme gelmişti. AI Music, yapay zeka kullanarak müzik bestelemenizi sağlayan Infinite Music Engine isimli bir platform geliştirdi. Girişimin teknolojisi, telifsiz müziksiz oluşturmakta kullanılabiliyor.

AI Music'in ürettiği müziklerin ilgi çekici yönlerinden biri de, fon müziklerinin dinamik olması. Bu müzikler, kullanıcı etkileşimine göre gerçek zamanlı olarak değişebiliyor. Örneğin egzersiz esnasında dinlediğiniz bir parça, hareketliliğin arttığı anlarda ayak uydurabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.