Apple, müzik odaklı yapay zeka girişimi AI Music'i satın aldı

AI Music, yapay zeka kullanarak müzik bestelemenizi sağlayan Infinite Music Engine isimli bir platform geliştirdi. AI Music'in ürettiği müzikler, kullanıcı etkileşimine göre gerçek zamanlı olarak değişebiliyor.
Apple, müzik odaklı yapay zeka girişimi AI Music'i satın aldı

Apple dün müzik odaklı yapay zeka girişimi AI Music'i satın aldı. AI Music, yapay zeka kullanarak müzik bestelemenizi sağlayan Infinite Music Engine isimli bir platform geliştirdi. Girişimin teknolojisi, telifsiz müziksiz oluşturmakta kullanılabiliyor. 

AI Music'in ürettiği müziklerin ilgi çekici yönlerinden biri de, fon müziklerinin dinamik olması. Bu müzikler, kullanıcı etkileşimine göre gerçek zamanlı olarak değişebiliyor. Örneğin egzersiz esnasında dinlediğiniz bir parça, hareketliliğinizin arttığı anlarda size ayak uydurabilir. 

Şirket, ürettiği bu müzikleri tanıtırken, şarkıların kalp atışlarınıza uyum sağlayabileceğini dile getiriyor. AI Music, geliştirdiği platform ile özellikle pazarlama departmanlarına, yayıncılara, fitness profesyonellerine ve kreatif ajanslara özel bir çözüm sunduğunu ifade ediyor. 

Şirket, dinleyenlere ayak uydurabilen ve tüm formatlarda dünya çapında lisans sahibi olan bu müziklerin çağdaş araştırma süreçlerinin ve ölçeklenebilir geliştirme süreçlerinin bir sonucu olduğunu açıklıyor. 

Satın almanın akabinde AI Music web sitesini kapatırken, Apple satın almanın detayları hakkında sessizliğini koruyor. 2021'in Ağustos ayında klasik müzik servisi Primephonic'i satın alan Apple, bu yeni satın alma ile birlikte Apple Music'e yeni bir soluk getirebilir. 

Ancak AI Music'in etkileşimli yapısı Apple Watch'a gelecek yeniliklerin de habercisi olabilir. Özellikle sağlık, spor ve zindelik uygulamalarıyla öne çıkan Apple Watch, AI Music entegrasyonu ile kulanıcıların egzersiz ve uyku anlarında havaya girmesini sağlayabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.