LinkedIn, profilinizi ve iş ilanlarını yapay zeka desteğiyle hazırlamanızı sağlayacak

LinkedIn kişiselleştirilmiş profiller için  GPT-4 kullanırken, iş ilanları için GPT-3.5'den yararlanacak. LinkedIn Learning'e ise yapay zeka odaklı kurslar eklenecek.
LinkedIn, profilinizi ve iş ilanlarını yapay zeka desteğiyle hazırlamanızı sağlayacak

Yapay zekanın yarattığı dönüşüm, teknoloji devlerinin yeni ürünler geliştirmesiyle sonuçlanıyor. Microsoft çatısı altında yer alan LinkedIn, yapay zekayı platformuna entegre etmek adına avantajlı bir konumda bulunuyor. Şirket, ilk olarak bu ayın başında yapay zeka destekli konuşma başlatıcılarını platformunda yayına aldı. Şimdi ise sıra, LinkedIn profilleri ve işe alım alanlarında yapay zeka destekli çözümler sunmaya geldi. 

Şirket bugün yapay zeka destekli yazım çözümlerini tanıttı. Bu kapsamda profillerini daha çekici hale getirmek isteyen kişiler ve iş ilanı hazırlayan işe alım uzmanları bu çözümden yararlanabilecek. LinkedIn kişiselleştirilmiş profiller için GPT-4 kullanırken, iş ilanları için GPT-3.5'den yararlanacak.

Profiller için yapay zeka destekli yazım özellikleri ilk olarak premium kullanıcılara açılacak. Yapay zeka desteğiyle birlikte kullanıcıların daha akıcı ve düzgün özgeçmişlere kavuşması hedefleniyor. Yapay zeka aracı, özgeçmişte öne çıkan deneyimleri seçerek özel öneriler hazırlayacak. 

İş ilanlarında ise işe alım uzmanları iş ünvanı, şirket ismi gibi bilgileri içeren basit bir tanım yazacak. Bunun üzerine yapay zeka aracı, iş tanımı için öneriler sunabilecek. Her iki alanda sunulan öneriler, kullanıcı tarafından düzenlenebilir olacak. 

Bu güncellemelere ek olarak LinkedIn Learning'e yapay zeka odaklı kurslar eklenecek. Yaklaşık 100 kursu bir araya getiren şirket, üretimsel yapay zekaya odaklanan 20 kurs daha ekleyecek. 

Yakın zamanda iş bulma sürecini kolaylaştıran Network AI'dan sizlere bahsetmiştik. Network AI, size özel oluşturduğu anahtar kelime araması ve yapay zeka destekli metinler üretimiyle LinkedIn üzerinden iş bulma sürecini kolaylaştırıyor. Ayrıca Network AI'ın çatı kurumu Wonsulting AI kapsamında yer alan bir başka yapay zeka aracı ile öz geçmişlerinizi düzenlemek de mümkün hale geliyordu. Görünen o ki, bu ve benzeri alanlarda yapay zeka destekli araçların yayılımı hız kesmeden devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.