Sağlık çalışanları için işe alım platformu Medwing, 44 milyon euro yatırım aldı

Sağlık sektörü için dijital İK yönetimi araçları oluşturan Berlin merkezli girişim Medwing, Seri C turda 44 milyon euro yatırım aldığını açıkladı.
Sağlık çalışanları için işe alım platformu Medwing, 44 milyon euro yatırım aldı

Sağlık sektörü için dijital İK yönetimi araçları oluşturan Berlin merkezli girişim Medwing, Seri C turda 44 milyon euro yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turuna Northzone, Cathay Innovation, Cherry Ventures, Quadrille Capital, Atlantic Labs, Hambro Perks ve SVB Capital katıldı. Bu noktada ilginç olan isim ise tabii ki Silicon Valley Bank'in yatırım kolu SVB Capital'ın da tura katılmış olması, zira SVB kısa bir süre önce iflas etmiş ve Silikon Vadisi girişimleri için ilginç sayılabilecek bir dönem başlamıştı.

Şunu da belirtmek gerek, SVB Capital, iflas eden bankadan doğrudan etkilenmiyor, ancak SVB Financial, görünüşe göre SVB Capital dahil olmak üzere varlıklarını satma sürecinde. Kısacası SVB'nin iflasının SVB Capital yatırımlarının üzerinde olumsuz bir etkisi bulunmuyor. 

Medwing, potansiyel işe alım havuzunu, aday eşleştirme sistemini ve görüşmeleri ve bireysel vardiyaları planlamak için bir aracı içeren bir platforma ek olarak, sağlık profesyonelleri için kariyer danışmanlığı sunuyor.

2017 yılında hayata geçirilen Medwing, şu anda, iş arama, sözleşmeler, imzalar ve zaman çizelgelerini kapsayan tamamen dijital bir iş akışına erişebilen, yaklaşık 5 bin 500 kayıtlı tıbbi işveren ve 500 bin sağlık uzmanı ile Almanya ve Birleşik Krallık'ta hizmet veriyor. Girişim, hastane ve klinikleri, hemşireler ve yaşlı bakıcıları ile eşleştirmek için tasarlanmış bir platformla eczacılar, ebeler, doktorlar ve benzeri profesyonellere de fayda sağlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.