Yüzde 20 oranında küçülecek olan Y Combinator, yatırım politikasını değiştiriyor

Teknoloji ve girişim ekosisteminin en önemli oyuncuları işten çıkarmalara devam ediyor. Dünyanın en prestijli girişim hızlandırma programları arasında yer alan Y Combinator, yüzde 20 oranında küçüleceğini duyurdu. 
Yüzde 20 oranında küçülecek olan Y Combinator, yatırım politikasını değiştiriyor

Meta'nın yüzde 13 küçülmeye ek olarak binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Teknoloji ve girişim ekosisteminin en önemli oyuncuları işten çıkarmalara devam ediyor. Dünyanın en prestijli girişim hızlandırma programları arasında yer alan Y Combinator, yüzde 20 oranında küçüleceğini duyurdu. 

Y Combinator tarafından aktarılan bilgilere göre 17 çalışanını işten çıkaracak olan hızlandırma programı, yatırım politikasını da değiştirecek. İlk etapta erken aşama girişimlere yatırım yapan Y Combinator, geçtiğimiz yıllarda erken aşamada yer almayan girişimlere de yatırımlar yapmıştı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Y Combinator CEO'su Garry Tan, ileri aşamadaki yatırımların onları temel misyonlarından uzaklaştırdığını dile getirdi. Y Combinator, küçülmeyle birlikte tekrar sadece erken aşama girişimlere yatırım yapamaya başlayacak.

Y Combinator'ın küçülme kararı ile ilgili en önemli detay ise küçülme kararının alındığı tarih. Hatırlatmak gerekirse ABD girişim sektörünün en çok kullandığı banka konumunda bulunan Silicon Valley Bank'in çöktüğünü geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık.

Y Combinator girişimlerinin yüzde 30'dan fazlasının da Silicon Valley Bank'i kullandığını da ekleyelim. Y Combinator tarafından yapılan açıklamalara göre küçülme ve yatırım politikası değiştirme kararının Silicon Valley Bank'in çöküşü ile bir ilgisi bulunmuyor.

Y Combinator küçülme kararının Silicon Valley Bank ile bir alakası olmadığını söylese de, tarihlere baktığımızda bu durumun tesadüf olduğunu söylemek oldukça zor. Birkaç hafta sonra yeni demo day'i ile karşımıza çıkacak olan Y Combinator ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.