Web3, yapay zeka ve makine öğreniminin 2023’te müzik streaming platformlarına etkisi

2023'te beklentiler, güncel teknolojilerin müzik çözümlerinde daha sıklıkla kullanılacağı yönünde. Bununla, sanatçının daha adil gelir elde etmesi, daha fazla dinleyiciye ulaşması hedefleniyor.
Web3, yapay zeka ve makine öğreniminin 2023’te müzik streaming platformlarına etkisi

Artık istesek de istemesek de hayatlarımızdan çıkaramayacağımız web3, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi bazı kavramlar var. Bu teknolojiler hayatımızı kolaylaştırma yolunda önemli bir basamak olsa da hala birçok kişinin yeni gelişmeler konusunda temkinli olduğunu söyleyebiliriz. 

Geçtiğimiz aylarda yapay zekanın müzik endüstrisini nasıl değiştirebileceğinden bahsetmiş; olası senaryoları, bu alanda nasıl bir yol çizildiğini ve müzik odaklı yapay zeka platformlarının bir kısmını sizlere aktarmıştık. Aslında yapay zeka teknolojisi müzik endüstrisini sadece "müzik yapımı" odağında değil, birçok alanda etkiliyor. Buna müzik streaming platformları da dahil. Ama her şeyden önce global müzik endüstrisi için yıllık tahmini rakamlara bir göz atalım.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.