Yarı iletken çip teknolojileri geliştiren Mythic, 13 milyon dolar yatırım aldı

Yarı iletken çip teknolojileri geliştiren Mythic, 13 milyon dolar yatırım aldı. 13 milyon dolarlık yatırıma Catapult Ventures ve Hermann Hauser Investment liderlik etti.
Yarı iletken çip teknolojileri geliştiren Mythic, 13 milyon dolar yatırım aldı

Yarı iletken çip teknolojileri geliştiren Mythic, 13 milyon dolar yatırım aldı. 13 milyon dolarlık yatırıma Catapult Ventures ve Hermann Hauser Investment liderlik etti. ABD merkezli şirketin yatırım turuna şirketin mevcut yatırımcıları Atreides Management, DCVC ve Lux Capital da katıldı.

Şirketin CEO'su Dave Fick, yeni yatırımı enerji tasarrufu sağlayan yapay zeka işlemcisi üretmek için kullanacağını açıkladı. Ayrıca yeni pazarlara açılmak için çalıştıklarını söyledi. Aslında Mythic'in bu yatırımı alması oldukça önemli, zira paylaşılan bilgilere göre şirketin geçtiğimiz kasım ayında tüm sermayesi tükenmişti. 

Şirket, 2012 yılında Dave Fick ve Mike Henry tarafından tarafından kuruldu. Mythic'in ilk ürünü M1076 adlı bir çip idi. Bu ürün, bilgisayar görüsünü ikiye katlayarak uzak mesafelerden küçük nesneleri 33 milisaniyeden daha kısa sürede algılamaya yardımcı olmak için geliştirildi. Small Business Innovation Research (SBIR) programıyla ABD Hava Kuvvetleri ile çalışmaya başladı. Şirket, Hewlett Packard Enterprise, BlackRock gibi isimlerden 170 milyon doların üzerinde yatırım aldı.  

Çin'de yaşanan kuraklık, teknoloji ile ilgili birçok sektörde çip krizini gündeme getirdi. Covid-19 pandemisinin başlamasıyla etkisiyle küresel bağlamda çip tedarik etmek büyük bir sorun haline geldi. Yani dünya çapındaki mikroişlemci sıkıntısı, ekmek kızartma makinelerinden oyun konsollarına ve arabalara kadar her şeyin tedarikini etkiledi. Teknolojinin hemen her alanında büyük önem taşıyan çiplerin küresel tedariki meselesi nedeniyle çip üreticileri finansal açıdan zarar gördü. 

İngiltere merkezli bir yonga ve işlemci üreticisi Graphcore, Microsoft'la yaptığı anlaşmadan umduğunu bulamayınca şirket değerlemesi 1 milyar dolar düştü. 2016 yılında Nigel Toon tarafından kurulan Graphcore, bazı çalışanlarını işten çıkaracağını açıkladı. Ardından Intel'in sahibi olduğu çip şirketi Habana Labs, çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.