OpenAI CEO'su Sam Altman, "ölümü ertelediği" iddia edilen bir şirkete 180 milyon dolar yatırım yaptı

Sam Altman'ın Retro Biosciences şirketine 180 milyon dolar yatırım yaptığı ortaya çıktı. Üstelik bu yatırımın, şirketin henüz tanıtımı bile yapılmamışken gerçekleştiği bilgisi paylaşıldı.
OpenAI CEO'su Sam Altman,

Sam Altman'ın ismini, son zamanlarda ChatGPT ile daha popüler hale gelen OpenAI ile sıkça duyar hale geldik. Geleceğin, hatta artık günümüzün, teknolojisi yapay zekadan sonra Altman'ın yeni hedefi ise ölümü ertelemek. MIT Technology Review'da yer alan bir haber, OpenAI CEO'sunun ölümü ertelediği iddia edilen Retro Biosciences şirketine 180 milyon dolar yatırım yaptığını ortaya çıkardı. Üstelik bu yatırımın, şirketin henüz tanıtımı bile yapılmamışken gerçekleştiği bilgisi paylaşıldı.

Joe Betts-LaCroix, Sheng Ding ve Matt Buckley tarafından kurulan Retro Biosciences, geçtiğimiz nisan ayında tanıtıldı. Şirket, yaşa bağlı çoklu hastalıkları önleyecek yöntemler tasarlayarak ölümü geciktirmeyi amaçlıyor. "Ölümü geciktirmek" tabiri bizlere çok ütopik gelse de aslında özünde yapılan şey oldukça basit; insanı daha sağlıklı tutmak ve hastalıkların erken teşhisini sağlamak. 

Şirketin web sitesinde yer alan paylaşıma göre yaşa bağlı hastalıkların daha derin ve altta yatan nedenleri, yaşlanmanın kendisinin tedavi edilmemiş mekanizmaları. Retro Biosciences, yaşlanmanın hücresel faktörlerine odaklanarak, sonunda çoklu hastalıkları önleme yeteneğine sahip terapötikler tasarlamayı hedefliyor. Şirket bu kapsamda başlangıç olarak hücresel yeniden programlamaya, plazmadan ilham alan terapötiklere ve otofajiye odaklandığını söylüyor. Bunun nasıl olacağını ise zamanla göreceğiz. 

Sam Altman'ın bireysel olarak Retro Biosciences dışında Helion Energy'de de yatırımı bulunuyor. Aynı zamanda Y Combinator girişimi olan Helion, sınırsız temiz enerji ile bir gelecek sağlamayı hedefliyor ve bu kapsamda füzyon jeneratörlerini geliştiriyor. Altman, bu girişime 2021 yılında yapılan 2.2 milyar dolarlık turu yönetmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.