Çalışanlara odaklanan mentorluk girişimi MentorcliQ, 80 milyon dolardan fazla yatırım aldı

PSG liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Rev1 Ventures ve Plymouth Growth katılım gösterdi.
Çalışanlara odaklanan mentorluk girişimi MentorcliQ, 80 milyon dolardan fazla yatırım aldı

Çalışanlara odaklanan mentorluk girişimi MentorcliQ, 80 milyon dolardan fazla yatırım aldı. PSG liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Rev1 Ventures ve Plymouth Growth katılım gösterdi. Girişim, yeni yatırımı ürün geliştirme ve kullanıcı tabanı büyüme süreçleri için kullanacak. Ayrıca girişim, önümüzdeki 12 ay içinde ekibini 120 kişiye çıkarmayı da planlıyor. 

Girişimin faaliyet alanı 

Phil George, Andy George ve Miles Ulrich tarafından kurulan MentorcliQ, şirketlerin çalışan bağlılığını, iş geliştirme ve çalışanların işte tutulma zorluklarını çözmeye yardımcı oluyor. Şirketler, MentorcliQ ile çalışanlarına kariyerlerini geliştirmek ve kendilerine yeni yetenekler kazandırmaları için imkan tanımış oluyor. Bununla beraber şirket, kurum içinde mentorluk odağında bir topluluk inşa edebiliyor. 

MentorcliQ'i diğer yetenek geliştirme platformlarına ayıran şey, tüm mentorluk süreci boyunca müşterilere rehberlik etmesi. Bu süreçlere mentorluk stratejileri tasarlama, mentorluk programları geliştirmek de dahil. 

Şirketlerin tek bir arayüzde birden fazla mentorluk programı sunmasını sağlayan MentorcliQ, kullanıcıların hangi programlara katıldığını kontrol etmeyi de kolaylaştırıyor. Aynı zamanda şirketler, bireysel programlarda mentor ve çalışan eşleşmelerinin nasıl yapılacağına karar verebiliyor. Buna ek olarak katılım sayıları, çalışan katılımı ve mentorluk etkinliği gibi verilere erişim de mümkün. 

Girişim, eşleştirme algoritmasına güveniyor. Toplu eşleştirmeler sunan uygulamaların aksine MentorcliQ'in algoritması, mentorluk eşleşmelerini tüm katılımcı nüfusu için optimize ediyor. İşten çıkarmaların yoğun bir şekilde yaşandığı günümüzde, şirkette kalan çalışanların verimliliğini artırmak ve kurum içindeki çalışmalarına devam etmesini sağlamak için mentorluk önemli bir etken olarak öne çıkıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.