Finansman şirketlerine ESG verileri sunan Sesamm, 35 milyon euro yatırım aldı

2014 yılında Sylvain Forté tarafından kurulan Sesamm, NLP yani doğal dil işleme'yi kullanarak finansman şirketlerine ESG verileri sunuyor.
Finansman şirketlerine ESG verileri sunan Sesamm, 35 milyon euro yatırım aldı

Finansman şirketlerine ESG yani çevresel, sosyal, yönetişim temelli yatırım verileri sunan Sesamm, 35 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turu, BNP Paribas'ın risk sermaye şirketi Opera Tech Ventures ile Elaia tarafından ortaklaşa yönetildi. Tura Carlyle Group, Unigestion, Elevator Ventures, AFG Partners, CEGEE Capital ve New Alpha Asset Management da katıldı.

Sesamm, 35 milyon euroluk yeni yatırımı Asya ve ABD pazarına açılmak için kullanacağını açıkladı.

2014 yılında Sylvain Forté tarafından kurulan Sesamm, NLP yani "doğal dil işleme"yi kullanarak finansman şirketlerine ESG verileri sunuyor. Sesamm'ın müşterileri arasında Carlyle Group, Natixis, Tokio Marine, Unigestion gibi şirketler yer alıyor. 

Şirket, finansman şirketlerine iklim değişikliği, tükenen kaynaklar, gelir adaletsizliği, gizlilik ve veri güvenliği, göç ve demografik değişiklikler gibi yeni küresel sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık risk faktörlerine içeren raporlar hazırlıyor. Şirketlerin yatırım yaparken doğru karar vermesini sağlıyor. Sesamm bu verileri elde etmek için haber portalları, STK raporları ve sosyal ağları tarıyor. Şirketin NLP algoritmalarını uygulandığı 100 dilde 20 milyar makaleyi barındıran bir veri tabanına sahip.

Şirketin rakipleri ise çok güçlü. Bunlar arasında geçen yıl 1,7 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşan New York merkezli AlphaSense, 4,1 milyar dolarlık bir şirket olan Dataminr ve üç yıl önce Truvalue Labs'ı satın alarak bu alana giren 15 milyar dolarlık şirket değerlemesine sahip olan FactSet yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.