Teslimat robotları geliştiren Robeff, 1,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

1,5 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım, Yıldız Tekno GSYO ve Adventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonundan geldi.
Teslimat robotları geliştiren Robeff, 1,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Elektrikli ve sürücüsüz teslimat araçları geliştiren yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Robeff Technology, yatırım aldığını duyurdu. Robeff Technology tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1,5 milyon dolar değerleme üzerinden tohum yatırım aldı.

1,5 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen tohum yatırım, Yıldız Tekno GSYO ve Adventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonundan geldi. Robeff Technology'in ne kadar yatırım aldığı ise paylaşılmadı. Robeff tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, 2023 yılı sonuna kadar prototip aracın tamamlanması ve teslimat operasyonlarına başlanması için kullanılacak.

2021 yılında Özkan Köroğlu, Coşkun Arslan, Yunus Emre Elaydın, Ahmet Can Kara ve Hüseyin Baki İnan tarafından YTÜ Yıldız Teknopark’ta kurulan Robeff, kuruluşunda otonom sürüş teknolojilerine odaklanan yerli bir girişim olan Leo Drive'dan tohum öncesi yatırım alarak yolculuğuna başladı.

Şu an için 12 kişilik bir ekibe sahip olan Robeff, ekibini genişleterek Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmayı da hedefliyor. Geliştirdiği araçlar ile birlikte teslimat süreçlerini daha verimli, ucuz, öngörülebilir ve izlenebilir hale getirmek isteyen Robeff, Mart ayı içinde prototip aracı ile ilk otonom sürüşünü de gerçekleştirecek.

100 km'lik bir menzil ve 35 km/h hıza sunacak olan Robeff Technology'nin teslimat robotları, hem iç hem de dış mekanda çalışabilecek.

Çoklu teslimat yapabilme özelliği ve rota optimizasyonu algoritmalarına da sahip olan Robeff Technology, sürdürülebilir teslimat süreçleri üzerinde çalışıyor. Son olarak Robeff Technology'nin önümüzdeki Ağustos ayında uçtan uca ilk teslimat operasyonunu gerçekleştirmeyi hedeflediğini de paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.