Unity geliştiricileri, oyunlarına MetaMask cüzdanı ekleyebilecek

Unity üzerinde oyun geliştirenler, MetaMask SDK'sı ile Play2Own modellerini oyunlarına eklerken, MetaMask ile giriş seçeneğiyle oyuncuların kimlik doğrulamasını gerçekleştirilebilecek.
Unity geliştiricileri, oyunlarına MetaMask cüzdanı ekleyebilecek

HyperPlay ve Metamask ortaklığıyla Epic Games oyunları dahil olmak üzere masaüstü oyunlara cüzdan desteği geleceğini sizlere aktarmıştık. Şirket, oyun odaklı yeni bir atılıma imza attı ve Metamask SDK'sı Unity Asset Store'da yerini aldı.

Unity üzerinde oyun geliştirenler, Metamask SDK'sını kullanarak oyunlarına Metamask cüzdanı ekleyebilecek. Böylece kullanıcılar, oyunun içinden Web3 destekli özelliklerle etkileşime girebilecek. Unity üzerinde oyun geliştirenler, MetaMask SDK'sı ile Play2Own (sahiplenmek için oyna) modellerini oyunlarına ekleyebilecek.

Oyuna giriş yapma seçeneklerine MetaMask ile giriş eklenerek oyuncuların kimlik doğrulamasını da gerçekleştirilebilecek. MetaMask, oyun ekosisteminde müşterek kullanımın (interoperability) da hayata geçmesini sağlayacak. Oyun geliştiricileri, oyun içi varlıkları farklı platformlarda da kullanabilecek. 

Kullanıcılar; oyunlara özel koleksiyonlar, varlıklar, giyim ürünleri, rozetler gibi oyun içi varlıklar ve NFT'lere kolayca erişebilecek. Bunlar oyunda kullanabilirken, ticari olarak da alım satım yapmanın önü açılmış olacak. Oyuncular; Ethereum ağında, BNB zincirinde, Polygon ve Avalanche blok zincirlerinde işlem yapabilecekler. Yakın zamanda daha fazla blok zincirin desteklenmesi de planlanıyor. 

Web3 oyun sektörü hızla büyümeye devam ediyor. MetaMask'ın paylaştığı bilgilere göre; 48 blok zincirde Web3 oyunlarına bağlı 1 milyon kullanıcı bulunmakta. MetaMask'ın Unity ekosisteminde yer alması, oyun sektörünün Web3'e adım atmasında önemli bir adım. SDK'yı incelemek isteyenler ilgili dokümantasyona göz atabilir. 

Son olarak MetaMask'ın Web3 Early Adopter Program'ı olan Sidequest'ten bahsetmekte fayda var. Şirket, program kapsamında oyun geliştiricilerinin Web3'e geçişini desteklemek için 100 bin dolar hibe ve rehberlik sunuyor. ConsenSys, Infura, MetaMask ve Truffle'ın beraber ortaya çıkardığı bu program, özel workshoplara da ev sahipliği yapıyor. Program kapsamında NFT'lerin, oyun içi kimliklerin, NFT avatarların, zincir üstü kimlik doğrulamalarının ve oyun içi ekonomilerin merkeze alındığı bir tema sunulmakta. 

MetaMask'ın tüm bu çabalarına baktığımızda, şirketin Web3 oyun ekosisteminin varlığını güçlendirmek için emin adımlarla ilerlediğini söylemek mümkün. Bu konuda daha detaylı bir okuma için Blockchain oyunlarının dünya ve Türkiye oyun pazarındaki konumu hakkındaki makalemizi inceleyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.