Fotoğrafla matematik işlemlerini çözen uygulama: Photomath

Damir Sabol tarafından kurulan PhotoMath, matematik işlemlerini çözmenize ve sonuçları doğrulamanıza yardımcı oluyor.
Fotoğrafla matematik işlemlerini çözen uygulama: Photomath

Hatırlarsanız matematik işlemlerini kolay yoldan çözebilmemiz için geliştirilen Photomath'den sizlere daha önce birkaç kez bahsetmiştik. Damir Sabol tarafından kurulan PhotoMath, matematik işlemlerini çözmenize ve sonuçları doğrulamanıza yardımcı oluyor. PhotoMath'i, ilk olarak basit denklem ve matematik problemleri ile test edebilirsiniz. Gelin, uygulamanın yenilenen versiyonuna birlikte bakalım. 

Uygulamaya giriş yaptığınızda yaşınızı belirtirken, öğrenci, öğretmen ve ebeveyn olmak üzere uygulamayı kullanma amacınızı tanımlamanız gerekiyor. Ardından fotoğraflara erişim izni vererek uygulamayı kullanmaya hazır hale geliyorsunuz. 

Çözdüğünüz işlemleri doğrulatmak ya da sonucunu detaylı bir şekilde öğrenmek için işlemi kamera ile taratmanız yeterli. Bu işlemin ardından uygulama sizi yönlendiriyor. İşleminiz doğru ise işlemin sağlaması sizinle paylaşılıyor.

Eğer işlemin ya da denklemin henüz bir cevabı bulunmuyorsa, Photomath adım adım bu işlemin çözümünü size gösteriyor. Uygulamada yer alan Öğelerim sekmesinden çözmüş olduğunuz 50 işleme kadar tüm işlemlere erişebildiğinizi belirtelim. Uygulamaya fotoğraf yüklemeniz de mümkün. Uygulama içinde ayrıca kapsamlı bir hesap makinesi de mevcut.

Photomath, yayınlanmasından bu yana Menlo Ventures, LearnCapital, Goodwater Capital, GSV Ventures ve Cherubic gibi yatırımcılar tarafından ilgi gördü. 2021'de 23 milyon dolar yatırım alan Photomath, 220 milyon indirme aldı. 

Son olarak Google, Photomath'i satın almak için harekete geçti. 2022'nin Mayıs ayında satın alma anlaşması üzerinde fikir birliğine varan ikili, AB antitröst düzenleyicilerinin incelemesine takılmıştı. Avrupa Komisyonu'nun paylaştığı belgelere göre satın alma işlemi 28 Mart'ta tamamlanabilir. 

Google sözcüsünün paylaştıklarına göre, Photomath'in teknolojisi Google'ın öğrencilere daha iyi bir matematik öğrenimi deneyimi sunmasını sağlayacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.