Yenilenebilir ham maddelerden boya üreten PILI 15,8 milyon dolar yatırım aldı

PILI'nin 15,8 milyon dolarlık yatırım turu, Bpifrance'ın Ecotechnologies 2 fonunun liderliğinde gerçekleşti. Tura Famille C Participations, PSL Innovation Fund of  Elaia Partners, SOSV ve Startupangels.de katıldı.
Yenilenebilir ham maddelerden boya üreten PILI 15,8 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli yenilenebilir boya üreticisi PILI, 15,8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. PILI'nin 15,8 milyon dolarlık yatırım turu, Bpifrance'ın Ecotechnologies 2 fonunun liderliğinde gerçekleşti. Tura Famille C Participations, PSL Innovation Fund of  Elaia Partners, SOSV ve Startupangels.de katıldı.

En son 2021 yılının Mart ayında 4,25 milyon dolar yatırım alan PILI'nin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 26,5 milyon dolara ulaştı. Yenilenebilir malzemelerden boya üreten PILI, 2015 yılında Guillaume Boissonnat, Jeremie Blache, Marie-Sarah Adenis ve Thomas Landrain tarafından Paris'te kuruldu.

Şirket, boya üretiminde karbon ayak izini azaltmak için çalışıyor. Saman, yağ ve şeker kamışı gibi yenilenebilir ham maddeleri kullanarak sürdürülebilir boya üreten PILI, boya endüstrisindeki fosil yakıt kullanımını azalatmayı hedefliyor. Boyayı oluşturan bileşenler arasında pigment, çözücü, reçine ve katkı maddeleri yer alıyor. Boyalar, içerdikleri kimyasallar ve uçucu organik maddeler (VOC) ile hem insan sağlığı hem de çevre için zararlı olarak kabul ediliyor.

PILI kurucuları

Pili CEO'su Jérémie Blache, boya sektörünü karbondan arındırmanın zor olduğunu söyleyerek bu alana 30 milyon eurodan fazla yatırım yaptıklarını belirtti. Küresel ısınmanın neden olduğu iklim krizi giderek tırmanıyor. 2030 yılına kadar karbon emisyonlarının 1990 yılı seviyelerine göre yüzde 55 azaltılması ve sınırlı - sorunlu enerji kaynaklarının en doğru şekilde kullanımı büyük önem taşıyor. 

Binlerce yıl önce insanlar duvar resimlerini, giyim ve diğer eşyasını renklendirmek için doğadaki renkli nesnelerden boya elde etmeye başladı. Günümüzde boya hemen hemen tüm malzemelere uygulanabilen bir madde. En çok kullanıldığı alanlar arasında sanat, tasarım, endüstriyel kaplamalar ve ulaşım bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.