Sağlık teknolojilerine odaklanan Ciel Laboratories, Alesta'dan yatırım aldı

Alesta Yatırım, lipozomlar üzerine yüksek teknoloji geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Ciel Laboratories'e 5,64 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yaptı.
Sağlık teknolojilerine odaklanan Ciel Laboratories, Alesta'dan yatırım aldı

Ülkemizdeki yatırım ekosisteminin en aktif oyuncuları arasında yer alan Alesta Yatırım'ın Glaucom hastalığının tedavisine odaklanan GlaucoT'a 1,63 milyon TL yatırım yaptığını geçtiğimiz Ocak ayı içinde sizlere aktarmıştık. Alesta Yatırım tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yeni bir yatırım daha gerçekleştirdi.

Edindiğimiz bilgilere göre Alesta Yatırım, lipozomlar üzerine yüksek teknoloji geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Ciel Laboratories'e yatırım yaptı. Alesta Yatırım ve Ciel Laboratories arasında gerçekleşen yatırımın 5,64 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Ciel Laboratories tarafından yapılan açıklamalara göre alınan yatırım, Ar-Ge süreçleri ve ekipmanlar için kullanılacak.

Ciel Laboratories, lipozomal enkapsülasyon yöntemiyle ilaç etken maddeleri, gıda takviyeleri ya da kozmetik aktif maddelerinin yüksek verimle hedefine ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor. Lipozomlar üzerindeki çalışmalarına devam eden Ciel Laboratories'in ilk ürünü ise kozmetik dikeyinde.

Farmasötik teknoloji ve mühendislik ilkeleri ile geliştirdikleri süreçlerle lipozom üretimini ulaşılabilir ve farklı sektör dikeylerine uyarlanabilir hale getireceklerini belirten Ciel kurucu ortağı Sezi Kaya, Türkiye’de lipozomal hammadde üreticilerinde öncü olmayı ve ülkemizi dünyada temsil etmeyi hedeflediklerini de aktardı.

Yatırımla birlikte bilime ve üretime daha çok odaklanabileceklerini belirten Ciel kurucu ortağı Sezi Kaya, Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım'ın destekleyici yaklaşımlarının potansiyellerini performansa dönüştürmede en büyük motivasyon kaynaklarından biri olacağını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.