Coinbase, 2. katman ağı Base'i tanıttı

Base, düşük maliyetli ve Optimism desteğiyle açık kaynak bir Ethereum 2. katman ağı olarak konumlanıyor.
Coinbase, 2. katman ağı Base'i tanıttı

Dördüncü çeyrekte gelirleri artış gösterirken, aktif kullanıcı sayısında düşüş yaşayan Coinbase, 2. katman ağı Base'i duyurdu. Şirketin paylaştığı bilgilere göre, Base, düşük maliyetli ve Optimism desteğiyle açık kaynak bir Ethereum 2. katman ağı olarak konumlanıyor.

Coinbase, bu yeni platform ile blok zincir ekosistemine 1 milyar kullanıcı kazandırmayı hedefliyor. Şu an için testnet'te olan Base, geliştiricileri platformuna davet ederek mainnet'e geçişi beraber gerçekleştirmek istiyor. 

Base'in aynı zamanda bir köprü görevi göreceğini söylemek mümkün. Base kullanıcıları 1. katmanda, diğer 2.katman ağlarda, Bitcoin ve Solana gibi ağlarda geliştirme yapabilecek. Base'in sitesinde yer alan bilgilere göre platform, Ethereum'dan 10 kat daha ucuz.

Ayrıca Base, Coinbase'in ürünleri, varlıkları ve kullanıcılarına da ev sahipliği yapacak. Paylaşılan bilgilere göre Coinbase'de  110 milyon onaylanmış kullanıcı ve 80 milyar dolar değerinde varlık bulunuyor.

Base'in topluluğunda şimdiden yerini alan ortaklar ise geniş bir yelpazeye sahip. İlk bakışta gözümüze çarpanlar arasında Animoca Brands, AAVE, Chainlink, Dune, Etherscan, Nansen, Magic Eden ve Thridweb yer alıyor. 

Base, Coinbase bünyesinde geliştirilmiş olsa da; önümüzdeki yıllarda kademeli olarak merkezsizleşmeyi planlıyor. Şu aşamada herhangi bir token yayınlamayacağını belirten Base, gaz ücretleri için ETH kullanacak. Yine de şirket, bu duyuruya özel Base, Introduced  isimli bir NFT basımı gerçekleştirdi. Adeta bir hatıra parası işlevine sahip olan NFT'nin basımını gerçekleştirmek ücretsiz. 

Son olarak Base'in tanıtılmasıyla beraber Base Ecosystem Fund'ın da duyurulduğunu belirtelim. Henüz finansal detayları net olarak paylaşılmamış olsa da, fona başvuruda bulunmak mümkün. Base Ecosystem Fund kapsamında şirket, Base'de geliştirilen erken aşama projelere tohum öncesi ve tohum yatırım yapacak. Base, DeFi'ler, DEX'ler, kredi protokolleri, oyunlar ve NFT'ler dahil olmak üzere pek çok kategoride yatırım yapmaya hazır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.