BinBin Hollanda merkezli Go Sharing’i satın aldı

BinBin, Hollanda merkezli Go Sharing’in hisselerini devralarak, faaliyet gösterdiği ülkelere Hollanda, Belçika, Almanya ve Avusturya’yı da dahil etti.
BinBin Hollanda merkezli Go Sharing’i satın aldı

Yerli mikromobilite şirketi BinBin, Hollanda merkezli Go Sharing’in hisselerini devralarak, faaliyet gösterdiği ülkelere Hollanda, Belçika, Almanya ve Avusturya’yı da dahil etti. Hollanda merkezli Go Sharing’in İtalya, Belçika, Avusturya, Almanya ve Türkiye’de e-moped ve e-bisiklet hizmeti sunan bir mobilite girişimi olduğunu hatırlatalım.

Hatta GO Sharing'in 20 Ekim'de Türkiye'de hizmet vermeye başladığını sizlerle de paylaşmıştık. 2019 yılında Doeke BoersmaDonny van den Oever ve Raymon Pouwels tarafından Amsterdam'da kurulan GO Sharing, o dönemde 30 Avrupa şehrinde elektrikli araba, moped ve bisikletten oluşan toplamda 10 bin araçlık bir filo ile hizmet vermekteydi. 

GO Sharing daha önce hizmet verdiği şehirlerde, mevcut marka kimliği ve rengi ile yoluna devam edecek. Bu satın alma ile BinBin ve GO Sharing ekiplerinin sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyim bir araya gelmiş oluyor. 

Hatırlarsanız BinBin'in 1000 scooter'la Bulgaristan operasyonunu başlattığını sizlere aktarmıştık. Bu yeni hamle ile şirket, Bulgaristan, Hırvatistan ve Bosna Hersek ile Doğu Avrupa ile başlattığı yurtdışında büyüme yolculuğunu bir adım ileriye taşımış oldu. BinBin, Avrupa’nın ilk 5 mikromobilite şirketinden biri olmayı hedefliyor. 

BinBin CEO’su Kadir Abdik, satın almaya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: 

“Ulaşımda geleceğin mikromobilite çözümlerinde olduğu inancıyla 2019 yılında başladığımız yolculukta çok kısa sürede büyük mesafe katettik. Halihazırda BinBin markası altında 5 ülkede 21 şehirde 3 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet veriyoruz. Organik büyümemize, yeni ülkeleri ve yeni şehirleri ağımıza katarak devam etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanında mikromobilite alanında Avrupa genelinde yaygın bir ağ oluşturmuş olan GO Sharing’in hisselerini devralarak Batı Avrupa’ya hızlı bir giriş yaptık. GO Sharing daha önce hizmet verdiği şehirlerde, mevcut marka kimliği ve rengi ile yoluna devam edecek. BinBin ve GO Sharing ekiplerinin sahip olduğu uzmanlık, bilgi birikimi ve deneyimin bir araya gelmesiyle her iki markamızla birlikte büyüme yolculuğumuzu çok daha güçlü ve sağlam şekilde sürdüreceğiz. Bu satın almanın ardından Türkiye’nin en büyük mikromobilite şirketi haline geliyoruz. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir ve akıllı şehirlere katkıda bulunmak için çalışırken, operasyonel olarak Avrupa’da sahada olan ilk 5 mikromobilite şirketinden biri olma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.