Spotify, token destekli çalma listelerini test ediyor

Test sürümünde olan token destekli çalma listeleri, NFT sahiplerinin cüzdanlarını platforma bağlayarak kendilerine özel müzik seçkilerini dinlemelerini sağlıyor.
Spotify, token destekli çalma listelerini test ediyor

Bu hafta OpenAI teknolojisini kullanan yapay zeka destekli "DJ" özelliğini yayına alan Spotify, token destekli çalma listeleri (token-enabled playlists) isimli yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Test sürümünde olan bu özellik, NFT sahiplerinin cüzdanlarını platforma bağlayarak kendilerine özel müzik seçkilerini dinlemelerini sağlıyor.

Özelliğe şu anda FlufMoonbirdsKingship ve Overlord topluluklarının token sahipleri erişebiliyor. Çalma listeleri seçkileri, 3 aylık test süreci boyunca aktif olarak güncellenecek. Bununla beraber, söz konusu çalma listeleri eşsiz bir bağlantı üzerinden yalnızca topluluk üyeleri tarafından erişilebilir olacak.

Web3 oyun ve medya girişimi Overlord, paylaştığı bir tweet ile Creepz NFT sahiplerinin Web3 cüzdanlarını Spotify’a bağlayarak projenin topluluğu tarafından oluşturulan Invasion isimli çalma listesine erişebileceklerini açıkladı.

Overlord'un yanı sıra Universal Music Group’un NFT grubu KINGSHIP de NFT sahipleri için token destekli bir çalma listesi paylaştı. Çalma listesinde Queen, Missy Eliott, Snoop Dogg ve Led Zeppelin’in parçaları yer almakta.

NFTX’in Protokol geliştirme lideri Apoorv Lathey, bu yeni özelliğin nasıl çalıştığını merak edenler için bir takım ekran görüntüleri paylaştı. Bu görsellere göre, NFT sahipleri Spotify’a Metamask, Trust Wallet, Rainbow, Ledger Live veta Zerion cüzdanlarıyla bağlanabiliyor. 

Bir pilot proje olarak konumlanan bu özelliği şu an için yalnızca ABD, Birleşik Krallık, Almanya, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki android kullanıcıları deneyimleyebiliyor.  

Bir Spotify sözcüsü özellik ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  kullanıcı deneyimini geliştirmek için düzenli olarak yeni özellikler test ettiklerini, bu özelliklerin bazılarının geniş kullanıcı tabanıyla buluşurken, bazılarının da yalnızca kendilerine önemli bir şeyler öğrettiğini dile getirdi.

Bu bağlamda özelliğin daha geniş bir kullanıcı kitlesiyle buluşup buluşmayacağı henüz bilinmiyor. Yine de bu token destekli çalma listeleri, ilerleyen dönemde Spotify’da sanatçılar için Web3 odaklı gelir modelleri inşa edilmesinin ilk adımı oluşturuyor olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.