OpenAI CEO'su Sam Altman, ChatGPT'nin sağlık hizmetlerini karşılayamayan insanlara tıbbi tavsiye verebileceğini söyledi

Sohbet botunun halihazırda kişiselleştirilmiş tıbbi tavsiyeler sağlayabileceği ve sağlık sorunlarının teşhis edilmesine yardımcı olacağı konuşuluyor.
OpenAI CEO'su Sam Altman, ChatGPT'nin sağlık hizmetlerini karşılayamayan insanlara tıbbi tavsiye verebileceğini söyledi

OpenAI CEO'su Sam Altman, attığı bir tweet'te yapay zeka güdümlü sohbet botu ChatGPT'nin sağlık hizmetlerini karşılayamayan dar gelirli insanlara tıbbi tavsiye verebileceğini söyledi. Altman, yapay zeka araçlarının sağlık hizmetleri gibi önemli alanlarda daha fazla üretken olmanın yanında maliyet tasarrufu sağlayacağını yardımcı olacağını düşünüyor. Aynı zamanda uzmanlar, sağlık hizmetinde çalışan kişilerin ChatGPT yüzünden işsiz kalabileceğini düşünüyor.

Bu aslında pek şaşırtıcı bir açıklama değil. Sam Altman, ortağı Greg Brockman ile TechCrunch Disrupt SF 2019'da OpenAI'ın temel amacının yapay zeka teknolojisini herkes için kullanılabilir kılmak olduğunu belirtmişti

Bu teknolojinin kullanım alanları içinde sağlık sektörü de yer alıyor. Sohbet botunun kişiselleştirilmiş tıbbi tavsiyeler sağlayabileceği ve sağlık sorunlarının teşhis edilmesine yardımcı olacağı konuşuluyor. Bir taraftan yapay zeka teknolojisinden sağlık sektöründe ilaç geliştirmeden görüntülemeye, sigortadan hasta bakımına kadar uzanan geniş bir alanda yararlanılıyor. 

Öte yandan birkaç gün önce ise Altman insanlığı tehdit eden ve korkutucu AI araçlarının çok uzakta olmadığı bir gelecekten bahsettiği bir tweet attı. Altman, kurumlardan bu yapay zeka araçlarıyla ne yapılacağına karar vermeleri için düzenlemeler yapılması çağrısında bulundu ve "toplumun bu kadar büyük bir şeye uyum sağlamak için zamana ihtiyacı var" diyerek bu konudaki fikrini dile getirdi. 

ChatGPT ile ilgili her geçen gün farklı gelişmeler yaşanıyor. Ancak henüz kimsenin bu teknolojinin hangi alanı nasıl etkileceği konusunda net bir fikri yok diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.