Otomobil satın almak isteyenler için finansman sunan Carmoola, 10,27 milyon dolar yatırım aldı

Carmoola'nun A serisi yatırım turu, QED Investors liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, QED Investors haricinde ise VentureFriends ve Jaguar Land Rover'ın yatırım şirketi olan InMotion Ventures da katıldı.
Otomobil satın almak isteyenler için finansman sunan Carmoola, 10,27 milyon dolar yatırım aldı

İkinci el otomobil satın almak isteyen kişiler için hızlı bir şekilde finansman sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Birleşik Krallık merkezli Carmoola, hem yeni bir yatırım hem de borç aldığını duyurdu. Carmoola tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 10,27 milyon dolar yatırım aldı.

Carmoola'nun A serisi yatırım turu, QED Investors liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, QED Investors haricinde ise VentureFriends ve Jaguar Land Rover'ın yatırım şirketi olan InMotion Ventures da katıldı. Carmoola'nun duyurduğu bir diğer önemli gelişme ise alınan borç oldu.

115 milyon dolar borç aldı

Carmoola tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, yatırımla birlikte 115 milyon dolar da borç aldı. Alınan 115 milyon dolarlık borcun Natwest tarafından yönetildiğini de ayrıca ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Carmoola, bugüne kadar 32,6 milyon dolar yatırım da almıştı.

Alınan 10,27 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Carmoola'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 40 milyon doları aştı. Carmoola'un açıklamalarına göre alınan yeni yatırım ve borç, girişimin operasyonlarını ölçeklendirmesi, çalışan sayısını artırması ve yeni müşteriler kazanması için kullanılacak.

2021 yılında Aidan Rushby, Amy McKechnie, Igor Gordiichuk, Jasper Dykes ve Roman Sumnikov tarafından Londra'da kurulan Carmoola, temelinde otomobil almak isteyen kişilere finansman sağlayan bir fintech olarak hizmet veriyor. Mobil uygulaması üzerinden hizmet veren Carmoola, satın alınacak otomobilin geçmişi için bir kontrol yapılmasına da olanak sağlıyor. 

Hem online olarak hem de otomobil satılan noktalarda fiziksel olarak ödeme yapılmasına odaklanan Carmoola platformundaki ödemeler ise Carmoola sanal kartı ile birlikte gerçekleşiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.