Meta, performans ölçümlerinde binlerce çalışana vasatın altında puan verdi

Meta yöneticilerinin, çalışanların yaklaşık yüzde 10'una düşük performans gösterdiklerini belirten puanlar verdiği iddia edildi.
Meta, performans ölçümlerinde binlerce çalışana vasatın altında puan verdi

Teknoloji sektörünün kanayan yarası hiç şüphesiz son dönemde her geçen gün artan işten çıkarmalar. Her boyutta şirketin yanı sıra teknoloji devleri de tabir-i caizse bu "işten çıkarma akımı"nda başı çeker durumda diyebiliriz. Hatta durum öyle bir seviyeye geldi ki yapılan her hareket "Daha fazla işten çıkarma mı olacak?" sorusunun sorulmasına neden oluyor. Facebook'un çatı şirketi Meta'nın yaptığı son performans ölçümünün sonuçları da bu konuda meraklanmamıza neden oldu.

The Wall Street Journal'ın haberine göre Meta, yakın zamanda tamamlanan bir performans incelemeleri turunda binlerce çalışana vasatın altında puan verdi. Meta yöneticilerinin, çalışanların yaklaşık yüzde 10'una düşük performans gösterdiklerini belirten puanlar verdiği iddia edildi. Konuya yakın kaynaklar tarafından paylaşılanlar, bu sonuçlarının Meta'nın daha fazla kişiyi işten çıkarması ile sonuçlanacağını gösteriyor.

Bir Meta sözcüsü, her zaman hedefe dayalı bir yüksek performans kültürlerinin olduğunu ve inceleme süreçlerinin, çalışanların eyleme dönüştürülebilir geri bildirim almalarına yardımcı olurken, uzun vadeli düşünmeyi ve yüksek kaliteli çalışmayı teşvik etmeyi amaçladığını söyledi.

Şirket, 2022'nin kasım yaptığı açıklama ile 11 binden fazla kişiyi işten çıkararak yüzde 13 küçüleceğini duyurmuştu. 2022'nin eylül ayı verilerine göre Meta çatısı altında 87 binden fazla çalışan yer alıyordu.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, 2023'ün bir verimlilik yılı olacağını söylemişti. Şirket bu kapsamda küçülmeye gitmişti. Ancak buna rağmen Mark Zuckerberg'in kişisel güvenliği için ayrılan ödenek artırılmıştı. ABD'nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunulan belgelere göre, Zuckerberg'in güvenlik masraflarını karşılamak için aldığı yıllık vergi öncesi ödenek 10 milyon dolardan 14 milyon dolara çıkarılmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.