İnsansız kargo uçakları geliştiren Dronamics, 40 milyon dolar yatırım aldı

İnsansız kargo uçakları geliştiren Dronamics, 40 milyon dolar yatırım aldı. İngiltere merkezli şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı yaklaşık 60 milyon dolara yükseldi.
İnsansız kargo uçakları geliştiren Dronamics, 40 milyon dolar yatırım aldı

İnsansız kargo uçakları geliştiren Dronamics, 40 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi öncesi 40 milyon dolarlık tura Founders Factory, Speedinvest, Eleven Capital ve Tawazun Council'in yatırım kolu Strategic Development Fund (SDF) ile Abu Dabi ve Birleşik Arap Emirlikleri katıldı. İngiltere merkezli şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı yaklaşık 60 milyon dolara yükseldi. Alınan yeni yatırım, Orta Doğu'da faaliyet göstermek amacıyla kullanılacak. 

Girişim, 2014 yılında Konstantin Rangelov ve Svilen Rangelov tarafından faaliyete geçirildi. Dronamics, temelde uzun menzilli insansız hava araçları geliştiriyor. Şirket, kargo taşımacılığı alanında çalışıyor. 

Geçen kasım ayında Avrupa İnovasyon Konseyi‘nden (EIC) 2,5 milyon euro hibe alan Dronamics’in geliştirdiği Black Swan, 770 kilo taşıma kapasitesi ve 2500 kilometrelik menzile sahip olduğu biliniyor. Black Swan sabit bir kanada ve yüksek bir taşıma kapasitesine sahip olduğu için daha fazla kargo taşıyabiliyor.

Dronamics'in kurucu ortağı ve CEO'su Svilen Rangelov, teslimat kamyoneti büyüklüğünde olan uçakların 12 saatte bütün Avrupa'yı baştan sona geçebileceğini söyledi. Böylece hava taşımacılığını daha verimli, uygun fiyatlı ve erişilebilir hale getireceklerini ifade etti.

Dronamics bu alanda çalışan tek şirket değil. ElroyAir, Natilus ve Beta bulunuyor. 2020'nin Ocak ayında Embraer kargo drone üretmek için Elroy Air ile anlaştığını duyurdu. Brezilyalı uçak üreticisi Embraer, hava kargo operasyonu gerçekleştiren drone'lar için Elroy Air ile iş birliği anlaşmasına imza attı. Şirketin amacı drone'lar ile otonom kargo taşımacılığı yapmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.