Apple, trafik kazası algılama özelliği için iyileştirmeler sundu

Apple, iOS 16.3.1 sürümü ile birlikte iPhone 14 ve 14 Pro modellerinde yer alan trafik kazası algılama özelliği için iyileştirmeler sundu.
Apple, trafik kazası algılama özelliği için iyileştirmeler sundu

iPhone 14'ün trafik kazası algılama özelliği ile hayat kurtardığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Apple tarafından son zamanlarda kullanıma sunulan en önemli özelliklerden biri olarak karşımıza çıkan trafik kazası algılama özelliği, şirketin istediği kadar hatasız çalışmıyor.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında iPhone 14'ün trafik kazası algılama özelliğinin lunaparktaki hız trenlerinde 911'i aradığını sizlere aktarmıştık. Sadece lunaparktaki hız trenlerinde hatalı bir şekilde kaza algılamakla kalmayan trafik kazası algılama özelliği, kayak ve snowboard yapıldığında da hatalı bir şekilde çalışıyor.

Bu durumu ortadan kaldırmak isteyen Apple, yayınladığı iOS 16.3.1 sürümü ile birlikte iPhone 14 ve 14 Pro modellerinde yer alan trafik kazası algılama özelliği için iyileştirmeler sundu. Söz konusu iyileştirmelerin, trafik kazası algılama özelliğinin hatalı bir şekilde çalışmasını engellemesi bekleniyor.

iOS 16.3.1 ile sunulan iyileştirmelerin, trafik kazası algılama özelliği için sunulan ilk güncelleme olmadığını da ekleyelim. Geçtiğimiz Kasım ayında, hız trenlerindeki hatalı kaza tespitleri nedeniyle iOS 16.1.2 sürümü ile birlikte trafik kazası algılama özelliği için bir iyileştirme de yayınlanmıştı.

Yeni güncellemenin hatalı kaza tespitlerini önleyip önleyemeyeceğini ise zaman gösterecek. Hatırlatmak gerekirse trafik kazası algılama özelliği, bir kaza durumunda bunu tespit ederek yetkililere haber veriyor. Trafik kazası algılama özelliğinin şu an için iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, Apple Watch SE (2. nesil) ve Apple Watch Ultra modellerinde çalıştığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.