Ford, 3,5 milyar dolarlık yatırımla batarya fabrikası kuracak

ABD'nin en önemli otomobil üreticilerinden olan Ford, elektrikli araçlarda kullanılacak bataryalar üreten büyük bir fabrika kuracak. 
Ford, 3,5 milyar dolarlık yatırımla batarya fabrikası kuracak

Otomotiv dünyasının geleceği olarak görülen elektrikli araç teknolojileri, her geçen gün daha da popülerleşiyor. Popülerleşme ile birlikte otomobillere güç verecek olan elektrikli araç pillerine olan ihtiyaç da artıyor. Bu sorun nedeniyle otomotiv sektöründe yer alan pek çok büyük firma, elektrikli araçlar için piller üretecek fabrikalar kurmaya başladı.

LG Energy'nin ABD'de batarya üretmek için 1,4 milyar dolar yatırım yapacağını geçtiğimiz yılın Mart ayında sizlere aktarmıştık. Reuters'ın paylaştığı bilgilere göre ABD'nin en önemli otomobil üreticilerinden olan Ford, elektrikli araçlarda kullanılacak piller üreten büyük bir fabrika kurmaya hazırlanıyor. 

Ford tarafından 3,5 milyar dolarlık yatırımla kurulması beklenen batarya fabrikasının ABD'nin Michigan eyaletinde kurulacağını da ekleyelim. Ford, fabrika için Çin merkezli batarya üreticisi Contemporary Amperex Technology Co (CATL) ile iş birliğine gidecek.

Ford ve Contemporary Amperex Technology Co iş birliği ile kurulacak olan fabrika toplamda 2 bin 500 kişilik istihdam yaratacak. Michigan eyaletinin 2 bin 500 kişilik istihdam karşılığında Ford'a 1 milyar dolarlık teşvik sunması da bekleniyor.

Michigan'da kurulması beklenen batarya fabrikasının Ford tarafından bu alanda gerçekleştirilen ilk yatırım olmadığını da hatırlatalım. Ford'un SK Innovation ile elektrikli araç ve pil üretmek için ABD'de iki büyük üretim tesisine 11,4 milyar dolar yatırım yapacağını 2021 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Elektrikli araçlar konusunda önemli adımlar atan Ford, yatırımlarına devam ediyor.

Ford ve Contemporary Amperex Technology Co iş birliğinin bu hafta içinde resmen açıklanması da bekleniyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.