LG Energy, ABD'de elektrikli batarya üretmek için 1,4 milyar dolar yatırım yapacak

Tesla, Lucid Motors, General Motors ve Proterra gibi şirketlere elektrikli batarya sağlayan LG, fabrikanın Arizona'da kurulacağını açıkladı.
LG Energy,  ABD'de elektrikli batarya üretmek için 1,4 milyar dolar yatırım yapacak

Günümüzde birçok dijital ve elektrikli cihaz bataryaya ihtiyaç duyuyor. Frost & Sullivan’ın yaptığı Global Endüstriyel Batarya Pazarı araştırmasına göre 2023’te pazarın 22,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Peş peşe yatırım haberlerinin gündeme geldiği sektörde yeni bir gelişme oldu. LG Energy Solution'un ABD'de elektrikli batarya üretmek için 1,4 milyar dolar yatırım yapacağı açıklandı. 

Tesla, Lucid Motors, General Motors ve Proterra gibi şirketlere elektrikli batarya sağlayan LG, fabrikanın Arizona'da kurulacağı belirtildi. 11 gigawatt saat kapasiteli saha inşaatı 2022'nin ikinci çeyreğinde başlayacağı söylendi. Seri üretime ise 2024'te geçileceği bildirildi.

LG Ocak ayında ABD'de batarya pil tesisi kurmak için General Motors ile 2,1 milyar dolar harcamayı planladığını söylemişti. Yeni yatırım haberi, LG Energy'nin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki varlığını artırmaya hevesli olduğunun açık bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

ABD pazarında batarya üretimi için yatırım yapan tek şirket LG değil. Şubat ayında Panasonic, Oklahoma veya Kansas'ta bir fabrika inşa etmek için fabrika alanı aradığı biliniyor. Toyota da ayrıca 2025 yılında üretime başlamak amacıyla ABD'de batarya tesisi tesisi kurmayı planlıyor.

Bir taraftan Şubat ayının ortasında ABD 2030'a kadar 400 bin elektrikli araç şarj ünitesi kurmayı planladığını yazmıştık. ABD 400 bin elektrikli araç şarj ünitesi kurmayı planladıkları açıklanmış. Halka açık toplam şarj ünite sayısını yarım milyona çıkamıştı. Bu kapsamda önümüzdeki beş yıl için projeye 5 milyar dolar ayıracakları belirtilmişti. Bu hamle ile ABD de bu alandaki iddiasını ortaya koymuş oldu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.